PATRIK SJÖBERG 

– TRE SKA BLI NOLL –

Du är inbjuden till LSK:s föreläsning med PATRIK SJÖBERG

18:30 måndagen 22 oktober föreläser Patrik Sjöberg i Ljungskile om idrottsföreningars roll för att aktivt arbeta mot sexuella övergrepp

ANMÄL DIG HÄR

Genom formuläret nedan preliminär-anmäler du dig för att gå på föreläsningen  22/10 18:30 preliminär plats: Hemgården Ljungskile beroende på antal, håll dig uppdaterad via lsk.se. OBS HELT KOSTNADSFRITT


Aldrig blunda för – aldrig tysta ner
Istället för att uppmärksamma och bekämpa övergreppen har idrottsrörelsen i stort haft en historia av att tysta ner av rädsla för att skada ledaren, föreningen och idrotten. De utsatta och deras anhöriga har inte fått den hjälp som de behöver och har rätt till. Det måste förändras och LSK tänker inte vänta till imorgon. Vi vill påbörja arbetet idag.

Det här blir en kickoff för LSK:s fortsatta arbete mot sexuella övergrepp

Vi kommer att följa ”Tre ska bli noll” och deras riktlinjer och guider för att aktivt  jobba mot sexuella övergrepp samt jobba för att våra barn och ungdomar  skall veta vad kroppslig integritet är och vilka rättigheter de har.

Tre barn ska bli noll
”Årligen rapporteras det om sexuella övergrepp inom idrottsrörelsen. Ett av fem barn utsätts för sexuella övergrepp innan barnet fyller 18 år. Det kan vi motverka. Tre barn i varje skolklass blir förgripen på. Den siffran ska bli noll. I varje klass finns framtidens offer men också framtidens förövare. Därför är undervisning i integritet viktigt, redan i en tidig ålder.”

– PATRIK SJÖBERG

Hur pratar du med dina barn om sexuella övergrepp  som förälder?

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail