Vilken underbar Söndag! ⚽️

När man satte sig i bilen för att ta sig till vår underbara hemmaborg ”Skarsjövallen” så kändes regnet inte långt borta. Grådaskigt väder som skulle kunna förstöra hela denna dag när vi alla ville ha fotbollsfest! Men helt plötsligt när damerna klev in på arenan öppnade sig himlen, och det var solen som tittade fram och inte regnet som vi och alla andra trodde skulle komma. Blev en underbar söndag där solen sken och herrarna inte ville vara sämre än damerna, utan tog även dem tag i taktpinnen och vann med 9-0! ⚽️????

Vad gäller damerna så skulle det visa sig att vi inte ville få ännu en förlust mot Vallen då vår enda förlust i år kom mot just detta lag. Ett revanschsuget lag som tänkte ge allt för att se till att vi inte går på samma mina. Men även att vi håller ett fortsatt starkt grepp om serien!

Linnea-Alva-Andrienne-Frida-Emelie

Det visade sig bli en komfortabel ledning i halvlek. Under större delen av första var det en bra rörelse och fina kombinationer som tog oss fram till den ena farligheten efter den andra. Redan efter 2 min skulle det första målet komma och det var efter några fina kombinationer som Julia fick bollen utanför straffområdet, spelar den snett till vänster där Jennifer möter bollen och sätter säkert 1-0 ⚽️

Efter 5 min får Jennifer bollen till vänster på motståndarnas planhalva, lägger en fin boll i djupet till Sandra som tog sig förbi sista mittbacken för att sedan sätta tvåan för dagen säkert 2-0⚽️

Vilken kanonstart! Och mer skulle komma för vårt försvarsspel satt perfekt idag, lät inte Vallen få till något ordnat spel alls. Vi var på tå och alerta/aggressiva hela tiden vilket banade väg för fler attacker. I den 13 minuten får Sandra bollen och avancerar från vänster in mot mitten, ser Ida till höger som får en hård passning av Sandra. Vilken grym mottagning av Ida, lägger upp den för att snygg bomba in den i bortre hörnet otagbart 3-0⚽️! Nu börjar mitt minne att bli fullt men tror mig ha bra koll på följande mål oxå. Sandra spelar fram Julia i minut 25, som fri i mitten dundrar upp bollen i vänstra krysset 4-0 ⚽️! Femman kommer i den åtta minuter senare när Anni driver upp bollen på vänster kanten och ger den till Jennifer. Jeje tar med sig bollen in i banan och alls förväntar sig kanske ett inlägg, men vilket skott det blir! Hårt och välplacerat i målvaktens vänstra kryss går bollen i mål via stolpen. Wow en sån pärla 5-0⚽️! Det skulle bli ett mål till i slutet av första halvlek och det kom när Alina var på väg att få bollen. Just innan Alina får bollen ropar Ida högt, Alina passar Ida med en touch som sätter Ida fri vid sidan av målet. Ida dundrar in den exakt som hennes tidigare mål, helt otagbart för målvakten igen 6-0⚽️! = paus

Nu förstår ni att man som tränare är väldigt nöjd när man går in för att hämta andan och prata igenom första halvlek. Självklart var det många bra saker som lyftes fram, men även att vi tränare och framför allt spelarna lyfter fram vad vi kan göra bättre tyder på att tjejerna vill mer och är allt annat än nöjda! ????

Vi kom alla överens att vi inte skulle slå oss till ro utan trumma på som om att det stod 0-0. I den 49 minuten fick Jennifer bollen på mitten och avancerade likt tidigare mot backlinjen i Vallen. Sandra gjorde en löpning och fick bollen perfekt av Jeje, rundade målvakten och satte 7-0⚽️! Vi gjorde några byten efter detta och tjejerna på bänken fick komma in i hetluften. Det är väldigt roligt att ha duktiga tjejer som bara väntar på chansen att komma in och visa vad de går för! Andrienne tog sig fram på högerkanten, passade in till Sandra i den 64 min. Sandra tog emot/vände och dundrade in 8-0⚽️! Två minuter senare har vi hörna som Jennifer tar och det blir en kort variant. Jeje får läge att driva in och skjuta. En liten alert tå styrning av Linnea var där och ställde målvakten helt 9-0⚽️! Sista målet skulle bli Sandras fjärde för dagen när Alice rensade långt var Sandra på alerten och sprintade ifrån försvaret och säkert satte pricken över i:et 10-0 ⚽️!