Är A-lagen viktigare än barn- och ungdomsverksamheten i LSK?

Ibland får jag mejl från ledare och föräldrar som menar att LSK:s ledning favoriserar A-lagen före breddverksamheten. Och det finns en historia som styrker den uppfattningen och de finns också de i klubben som tycker att så skall det vara. Men jag är övertygad om att det krävs att vi gör både och, för att utvecklas som klubb. Det är också vad styrelsen fattat beslut om.

Tillbaka till eliten!
LSK skall satsa på att komma tillbaka till eliten för att det drar positiv uppmärksamhet till klubben och skapa entusiasm i och kring klubben.
Framgång föder framgång som skapar en positiv spiraleffekt till nytta för befolkningsutvecklingen, bostadsbyggandet, företagandet och stämningen i byn. Många Ljungskilebor får något att samlas kring och vara stolta över. Där spelar fotbollen en viktig roll.
Vi vet också att elitidrottare är stimulerande förebilder för det uppväxande släktet. Nog så viktigt i en tid då vi översvämmas av olika signaler, inte minst i sociala medier.

Satsa på damfotbollen!
Vi satsar på damfotbollen av det enkla och självklara skälet att tjejer skall ha samma förutsättningar som killar. Så har det inte varit tidigare men nu är det så. Jag får ibland höra att vi, med de knappa resurser vi förfogar över, borde koncentrera oss på herrsatsningen. Jag kan förstå det resonemanget men delar inte den uppfattningen. Men jag skall inte sticka under stolen med att utan ett generöst externt stöd hade vi haft svårt att driva en jämlik verksamhet fullt ut. Men nu har vi det! Och det är vi tacksamma och stolta över.
Slutsats; en satsning på eliten är bra men att verkligen nå framgång är lättare sagt än gjort. Resultaten under året visar att både herr- och damlaget är på rätt väg.

Barn- och ungdomsverksamheten är viktig för LSK!
Förutom alla glada och positiva signaler kring en positiv utveckling får jag ibland mejl och samtal från ledare och föräldrar som har en uppfattning om att barn- och ungdomsverksamheten behandlas styvmoderligt i LSK. Man tycker att planer och utrustning är dåligt skötta. Pengar som kommer från ”den egna” verksamheten går ”i det svarta hålet”. Planer och omklädningsrum stängs för att det skall vara ”en sluten arena” när A-lagen spelar. Det ligger tyvärr mycket sanning i dessa uppfattningar vilket lett till en förtroendeklyfta i klubben som måste överbryggas.
Min uppfattning är att en bra barn- och ungdomsverksamhet inte bara är viktig för LSK utan helt avgörande för klubbens framtid. Vi har en väg att vandra för att bygga upp ett nödvändigt och starkt förtroende mellan LSK:s alla verksamheter. Med en ärlig och konstruktiv dialog skall vi nå våra mål. Och vi är på god väg!

Erland
Ordförande i LSK

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail