Att våga ha höga mål även i motgång

Seriestarten för Herrlaget har kantats med motgångar med skador och oflyt i spelet vilket resulterat i en mager poängskörd. Vår omtyckte tränare L-O Mattsson har valt att lämna sitt uppdrag. Men vi fick då chansen att testa något nytt. Två spelare, Alex och Erik, axlar tränar- och coachningansvaret med den äran och vi vinner vår första seger. Vi gläder oss också åt damernas härliga start på det stora äventyret. Kan det leda ända till Allsvenskan? Vår ungdomsverksamhet utvecklas tack vare engagerade ledare och föräldrar. Satsningen på den nya Hemsidan har fått ett mycket positivt mottagande. Vi tror att vi tillsammans med andra ideella föreningar och Uddevalla kommun skall kunna utveckla Skarsjöområdet till ett fint aktivitetsområde.

LSK satsar för fullt och mycket går alltså åt rätt håll!

Men i detta böljande gränsområde mellan motgångar och framgångar skiljer sig agnarna från vetet på ett tydligt sätt. Dess bättre finns det gott om prima vete i LSK. Så vi kämpar oförtrutet vidare. Men de finns de som alltid har synpunkter på det negativa men sällan undslipper sig ett uppskattande ord. Jag tycker att alla borde reflektera över hur man på bästa sätt kan medverka till att saker kan utvecklas på ett positivt sätt. Lägga energin på att komma med konstruktiva förslag till förbättringar. Inte gnälla.

Av uppenbara orsaker ligger mycket fokus på Herrlaget. LSK har som målsättning att laget etablerar sig som ett elitlag igen men vi får ge det den tid det tar. Offensiva målsättningar är svårare att uttrycka i motgång men de måste vara tydliga och upprepas. De riskerar att mottas med ifrågasättande hos tvivlarna men, som någon uttryckt det; det är i motvind som draken lyfter. Och även om vi inte når de mål vi satt upp, skall vi stolt kunna blicka tillbaka och konstatera att vi gjorda allt som stod i vår makt för att nå dem. Denna positiva inre röst kommer att överrösta kraxandet från olyckskorparna.

Vi ses på Skarsjövallen för att ge vårt stöd till våra lag. Även när det blåser motvind!

Erland Holmdahl

Ordförande i LSK

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail