Den 9 september är det val! Vad väljer du?

Har du en åldrig förälder med behov av vård? Bedriver du verksamhet i Centrum? Har du barn i skolan? Eller en gropig gångbana utanför huset? Ja, då lägger du sannolikt din röst på det parti som du hoppas på bästa sätt kan tillgodose de behov du upplever som viktigast.

Vi inser alla att det är många som ställer rättmätiga krav på att få sin del av den kommunala kakan. Men kakan är begränsad. Det är en stor utmaning för våra politiker att göra prioriteringar. Väga ihop olika intressen inom ramen för den ideologi partiet står för.

Är det t.ex. rimligt att Kommunen köper Skarsjövallen som LSK har hemställt om?

Frågor som politikerna måste ställa sig är t.ex.                 .

 

  • Är det viktigt att kommunen säkerställer att hundratals barn och ungdomar i Ljungskile med omnejd har tillgång till en idrottsanläggning?
  • Är det bra för kommunen att det satsas på elitidrott för damer och herrar med tanke på de goda föredömen och inspirationskällor som framgångsrika idrottare utgör för ungdomarna?
  • Är det bra för Kommunen ”att ha rådighet över” Skarsjövallen med tanke på de planer på bostäder som finns i det nu prioriterade Skarsjöprojektet?
  • Råder det en rättvis fördelning av stödet till olika föreningar i Kommunen?
  • Är det till och med så att det är en bra ”affär” för Kommunen att ta över en anläggning som är godkänd för elitfotboll för att säkerställa att finns en sådan i kommunen oavsett vilket lag som går upp?
  • Är det god kommunal ekonomi att satsa på Rimnersvallen som fotbollsarena när den uppenbarligen skall byggas om till friidrottsarena?

Vi i LSK ställer oss dessa frågor och många fler. Vi har dragit slutsatsen att det är bra för kommunen att äga Skarsjövallen. Men uppfattningarna går i isär i de olika politiska partierna.

LSK önskar att alla partier gör en analys av nyttan med att Kommunen tar över Skarsjövallen och en rättvis behandling av alla klubbar i Kommunen.

Och vi vill veta var de olika partierna står i denna frågan innan den 9 september!

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail