”Jag känner stor tacksamhet och är uppriktigt förbannad”

För att få spela i fotbollseliten måste LSK kunna uppvisa en godkänd arena. Självklart!

Torsdagen den 4 juni hade vi besök av två sympatiska matchdelegater från Svenska Fotbollsförbundet som gjorde sin inspektion inför den stundande seriestarten. Vi hade åtgärdat de påpekande gjordes vid en första inspektion i november 2019. Så matchorganisation, brandskydd, skyltning om utrymningsvägar, dokumentation, stängsel, insläpp m.m., m.m. var genomgånget och åtgärdat. Självklart skall Skarsjövallen vara en säker arena att vistas på. Helt ok! Men en sak är matchdelegaterna inte nöjda med.

Grusgången, som leder till läktaren för gästande lags publik, som vi under våren hårdgjort med fint grus, kommer inte att godkännas. Det finns småsten, som i värsta fall kan utgöra farlig ”ammunition” för destruktiva krafter.

Och det är bara att acceptera; där finns småsten och det finns tydligen en liten svans som kan tänkas kasta dem på andra som är på arenan.

Slutsats; nu måste LSK asfaltera den ytan för dryga pengar. Och eftersom vi inte har någon kommun att luta oss mot, som andra elitklubbar, så får vi ta det ur ”klubbkassan”. I ett minst sagt tufft ekonomiskt läge.

Så är det bara. Jag blir uppriktig förbannad när jag tvingas konstatera att vi i Fotbollssverige tvingas leva med att en handfull individer tvingar en liten ideellt arbetande klubb att lägga ut stora pengar för att LSK skall godkännas som värd för en fotbollsmatch. Ett tillfälle för att träffas under trevliga och vänskapliga förhållande. Suck!

Men vi får bita i det sura äpplet och kämpa vidare och glädja oss åt alla som stöttar oss.

Tack vare ett generöst bidrag från Thordénstiftelsen och alla Ljungskilevänner som inser och förstår vad LSK betyder och står för, så närmar vi oss målet.

I skrivande stund har 163 personer bidragit med nästan 130 000 kr för att vi skall kunna fortsätta bedriva vår verksamhet. Du är väl med? SE HÄR >>

Vår vision är att ”Vi ska vara regionens främsta förening med fotbollsglädje hela livet”. Det innebär bl.a.

  • att vi skall erbjuda barn och ungdomar en utvecklande, rolig och meningsfull fritidssysselsättning
  • att Skarsjövallen skall vara en samlingsplats för alla åldrar

Med gemensamma krafter skall vi självklart se till att Skarsjövallen blir godkänd för spel i Superettan, men det är en tuff utmaning.

Varmt tack för ditt stöd!

Erland Holmdahl
Ordf. i Ljungskile SK

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail