LSK skänker mening i livet

Jag vill varna känsliga läsare för att nedanstående text kan upplevas som provocerande självgod men uppsåtet är gott.

För mig har det alltid varit så att, även om mitt ordinarie arbete och familj har räckt mer än väl för att fylla min vardag, har jag valt att ha något ideellt engagemang. Jag är övertygad om att vi människor har behov av ”ett mentalt växelbruk” för att må bra och känna meningsfullhet i tillvaron. Det vill säga; självklart måste vi ha ett arbete för att tjäna ihop till levebrödet och en fungerande familj är en hörnpelare i alla goda samhällen. Men jag tror att vi alla mår bra av att göra något utan att snegla på egen vinning. Utan att skaffa oss egna materiella fördelar. Göra något för någon annan. Bidra till en positiv utveckling. Vad det handlar om spelar inte så stor roll. Bara du själv känner att det är en bra sak och ger dig en personlig tillfredställelse. Det kan vara Amnesty, Rädda Barnen, Röda Korset, inom idrottsrörelsen, jazzklubben, hembygdsföreningen.  Som sagt, det kan vara vad som helst som du med stolthet kan säga att ”jag jobbar i denna förening för detta goda syftets skull”.

Du är kanske pensionär och söker lite omväxling i tillvaron och att då och då träffa lite positiva människor utan för hemmet.

Tveka inte! Tag kontakt med oss. I LSK finns det säkert en i tid och omfattning begränsad arbetsuppgift som kan skänka dig glädje och tillfredsställelse.

Just nu när vi står inför en ny säsong med behov av nya krafter.

Till exempel värdar, parkeringsvakter, bemanning i kioskerna med arenan, biljetthantering. Ja, vi pratar om över sjuttio personer som är engagerade under en matchdag.

Du får en varm korv och ett varmt tack som ersättningen.

Är det allt du får? Nej, det är känslan av ha gjort en meningsfull insats, träffa likasinnade och känna gemenskapen, som är den stora belöningen. Och har LSK vunnit är lyckan total. En stund av verklighetsflykt, en euforisk känsla av enkel och okomplicerad lycka. Vi har gjort det tillsammans.

Jag är stolt över att vara en del av den. Du är också välkommen att känna glädjen och tillfredställelsen av lite mentalt växelbruk!

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail