När idrott är som bäst!

Årets första höststorm har inte släppt sitt grepp om Västkusten när jag hukande i vinden hämtar de rosor som tjejerna skall föräras om de tar hem seriesegern genom att besegra Smögen/Hamburgsund. Det första och viktiga steget i en resa som skall leda hela vägen till toppen i svensk damfotboll. En kaxig och utmanande målsättning som inte får ödeläggas denna lördag. Så det känns lite pirrigt.

Är det inte att ta ut segern i förskott? Att utmana ödet? Visserligen har tjejerna spelat stabilt och varit helt överlägsna i nästan samtliga matcher under säsongen med en imponerande målskillnad på 79 – 10 inför dagens match. Men en förlust idag innebär ändå att Strömstad slutar som seriesegrare. Men jag hinner knappt ta plats på läktaren innan första målet trillar in. I halvlek står det 10-0 och vi kan alla tryggt avnjuta fika i pausen som Mizzi och Sune Björk har fixat.

Den familjära stämningen värmer i höstkylan. Alla välkända ansikten är på plats för stötta tjejerna. Fille Lindberg och Sune Gunnarsson kommenterar och står för tekniken. Lasse Collstedt övervakar sina revir med hjälp av parkeringschefen Kjell Jansson. Herrlagets allt-i-allo, alltid lika positiva, Tommy Svedin ser till att matchbollarna är perfekt pumpade. Endast det bästa är gott nog för LSK:s tjejer!

Slutsignalen går. 13-0! Jublet bryter ut. Guldhattar på. Blommor delas ut. Det dansas och kramas. Bubblet sprutar. LSK:s segersång ljuder i högtalarna. Vi alla på läktaren känner glädje och stolthet över våra tjejer. Mest stolta är nog Joakim Jenssens och Angelo Vegas som understryker att det är en sammansvetsad grupp som arbetat stenhårt hela säsongen för att nå målet. Under tjejernas jubel får till sist, satsningens nyckelperson, Maja Sölsnaes en välförtjänt hyllning av publiken.

Det har spelats underhållande och målsprakande fotboll hela året. Det är det vi vill se, men vi vet alla att detta inte är fotboll på högsta nivån men utan tvekan finns viljan att nå dit.

Och just idag är det inte det som är det viktigaste. Vi känner i hjärtat att det är så här idrott skall vara. Glädje, gemenskap och lyckokänslan när man når sitt mål, oavsett på vilken nivå du befinner dig.

Med en god känsla i magen lämnar jag vackra Skarsjövallen och skänker en tacksamhetens tanke till den lågmälde och sympatiske person som genom sina företagskontakter gjort denna spännande satsning möjlig.

Erland Holmdahl
Ordförande i Ljungskile Sportklubb

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail