Stöd det nya partiet ”Ljungskile Samlande Kraft” – LSK-partiet!

Jag heter Erland och har i sann demokratisk anda enhälligt utsett mig själv till partiledare, ordförande, partisekreterare. Ja, för enkelhetens skull men utan att överdriva med egen förträfflighet har jag all poster i det nybildade LSK-partiet. Alla valen skedde med acklamation!

Jag räknar med 100% av rösterna i Ljungskile med omnejd (något mindre i Uddevalla tätort med tanke på att där huserar, om än i begränsat antal några förvirrade Oddevoldsupporters) men jag har ändå ödmjukt och försiktigtvis satt målet till 98%. Bra ändå tycker jag!? Ett mål skall ju vara nåbart, utmanande, mätbart, utvecklande, trovärdigt….ja du vet, du som läst grundkursen i försäljning.

Jag kommer framtill valet presentera lite filosofiska idéer och efter hand precisera partiets program. Jag kommer dock inte att lägga så stor vikt vid själva partiprogrammet eftersom det, i likhet med andra partier, inte gäller efter valet.

Jag tänkte att gå ut lite löst och prata om sanning eller lögn. I politiska sammanhang gör man sällan någon distinktion mellan begreppen men man vill ju gärna sticka ut så här i början.

Så här tänker jag.

Som partiledare måste du hålla dig till ”sanningen”.

Men det finns ett problem. Tänk att samma problem kan kläs i så många och vittskilda förklaringar. Men ändå mer fascinerande. Problemets lösning levereras ibland i självsäkra kommentarer, som om det i en fråga existerar en sanning eller lögn, rätt eller fel. Så också i politiken. Detta komplicerade spel.

Det är självklart och bra, att var och en drar sina slutsatser och kommer med förslag till lösningar. Det är grunden och tändvätskan i en utvecklande debatt. Men jag tycker att alla som ger sig in i en spännande diskussion bör fundera över om hur en konstruktiv debatt bör föras.

Det finns inget rätt eller fel. Beroende på vilken kunskap, erfarenheter och värderingar jag har, gör jag min bedömning som självklart inte behöver vara samma som en person med andra kunskaper, erfarenheter och värderingar. Det är när konstruktiva förslag bryts mot varandra i en positiv anda som vi kan komma vidare. Det är inte när någon på förhand tror sig besitta ”sanningen” och har ”rätt”. Det finns i detta sammanhang inte rätt eller fel. Det finns olika uppfattningar. Och den som har förmågan att lyssna, väga ihop olika synpunkter och drar sina slutsatser utan prestige är vinnaren. I politiken liksom i livet i övrigt.

Så resonerar vi i LSK-partiet. Därför kommer vi att vinna valet.

Sant eller hur?

Erland Holmdahl

Partiledare

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail