22/10 – Tre ska bli noll; Patrik Sjöbergs föreläsning blir vår kickoff för fortsatt arbete, blir det ditt?

Det kan upplevas som obehagligt att överhuvudtaget ta upp frågor kring övergrepp i samband med vår verksamhet. Vi vill alla att fotbollen skall vara lustfylld, utvecklande och skapa god kamratskap.

Jag får många bevis genom glada kommentarer att det är just det som präglar vår verksamhet. LSK har utan tvekan mycket bra ledare. Vi får också ofta beröm, nu senast i samband med pojklandskamperna, för ett gott och välkommande värdskap i samband med matcher. Så egentligen är allt frid och fröjd.

ANMÄL DIG HÄR

Men vi vet att ett barn eller ungdom som blir utsatt för fysiska eller psykiska övergrepp kan bli skadad för livet. Det får inte hända. Därför förstärker vi nu våra ansträngningar att förebygga och förhindra att något negativt skall hända våra barn och ungdomar. Dessutom vet vi att barnen och ungdomarna inte bara rör sig här utan i många andra miljöer och det är viktigt att vi kan lära dem om sin kroppsliga integritet så att de kan hjälpa varandra att förstå när någonting går fel till oavsett vart de är och vad de gör. Speciellt viktigt är det då just en jämnårig är den som en utsatt ofta berättar vad som skett för. Så ju fler barn och unga som kan sina rättigheter desto fler kan säga ifrån. Ibland händer det saker hemma, i skolan eller i andra miljöer och då måste en utomstående part som vi, visa att man kan prata om detta med oss.

Vi har bjudit in Patrik Sjöberg, vår välkände höjdhoppare med egen erfarenhet av övergrepp, att inspirera oss. Vi ser Patriks medverkan som ett steg i LSK:s strävan att hela tiden blir en allt bättre klubb vars verksamhet många vill medverka i.

Vi vänder oss i första hand till våra ledare och föräldrar men även andra intresserade är välkomna. Också från andra klubbar.

Varmt välkomna till Hemgården i Ljungskile, Vällebergsvägen 24  tisdagen den 9 oktober 18:30.

ANMÄL DIG HÄR

Erland Holmdahl

Ordf. i LSK

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail