”Det är något som inte stämmer”

Det påståendet fick jag när jag handlade på ICA i byn. ”Vad då inte stämmer?”, frågar jag. ”Jo, jag läser och hör dagligen om nya satsningar i LSK och samtidigt klagas det ständigt på dålig ekonomi”.

Jag kan väl förstå att turerna kring LSK kan upplevas som motsägelsefulla. Men så här är det. Och låt oss ta det tråkiga först.

LSK har haft en dålig ekonomi sedan den dag man gick upp i Allsvenskan andra gången 2007. Styrelsen insåg då att LSK inte skulle klara av de ekonomiska krav som en upprustning av Skarsjövallen till elitnivå skulle innebära. LSK framförde en önskan om att spela på Rimnersvallen, vilket välkomnades av Kommunen. Men när Kommunen räknat ut att det skulle kosta mellan 30 och 40 miljoner att rusta upp Rimnersvallen, gav man i stället LSK ett rejält engångsbelopp för att själva rusta upp Skarsjövallen. Och många kommer säkert ihåg alla ideella krafter som gjorde underverk vintern 2008. Men LSK fick också ett löfte om ett årligt driftsbidrag på 1,5 miljoner. Ett löfte som aldrig infriats. Resultat; LSK har sedan dess alltid haft ont om pengar i kassan. Arenan är helt enkelt för dyr att driva i egen regi.

”Men så kan det inte fortsätta?”, inflikar min vän.

Nej det är helt sant! Vi hoppas fortfarande på att kommunen skall infria sitt löfte eller ta över Skarsjövallen.

Samtidigt jobbar vi för fullt med att minska kostnaderna och satsa framåt. Att bromsa och gasa samtidigt är inte lätt men det är vad vi gör varje dag.

Du skall veta, att varje del av vår verksamhet sina egna intäkts- och kostnadsbudgetar.

Om Herrlaget får in sponsorer som skapar intäkter som täcker löner och andra kostnader så är det ok att satsa mot Superettan. Och det gör L-O, Bosse och gänget. Men en låt oss en gång för alla avliva myten om att LSK köper spelare. LSK har inte och kommer inte att köpa spelare. Men vi erbjuder justa villkor!

Damsatsningen, liksom vår stora satsning på Hemsidan och sociala medier är helt finansierade av en privatperson. Och vi är självklart ödmjukt tacksamma för ett så fantastiskt stöd.

Vår ungdomsverksamhet med snart 400 aktiva sköts på ett föredömligt sätt i samverkan med Groheds IF.

Så när min vän sammanfattar; ”Så problemet är alltså kostnaderna för att driva vårt kära Skarsjövallen och de ekonomiska problemen kommer att kvarstå så länge vi inte får en just uppgörelse med Uddevalla kommun”, kan inte ge honom annat än rätt.

Vi sponsrar Erlands hörna:

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail