Vi vill utveckla LSK!

Vi i LSK arbetar just nu extra mycket med att se över vår organisation. För att kunna bli tydligare i vad vi vill, jobba smartare, gärna få in både fler kvinnor och fler yngre krafter i klubben. Och för att det ska bli ännu roligare att arbeta inom klubben. Frågor vi ställer oss;
  • Vilka mål skall vi sträva efter?
  • Hur skall vi fördela jobbet, organisera oss, för att på bästa sätt för nå målen och skapa en attraktiv organisation, där folk verkligen vill, och kan, engagera sig för att det känns viktigt och kul?
  • Det vill säga; tydligt besvara den konkreta frågan; vem gör vad när?

Det är inget lätt jobb. Vi är en ideell förening där alla krav och önskemål på insatser, måste vägas på en känslig våg där arbetsinsatsen i LSK hela tiden måste vägas mot personens andra intressen, eller åtaganden. Är det för betungande eller om man inte delar de värderingar eller den kultur som råder, kan man alltid lämna klubben. Som ideell förening kan vi vädja om en insats, aldrig ställa krav.

Som ordförande ser jag som min viktigaste roll att driva på arbetet med att anpassa LSK till ständigt förändrade krav och förutsättningar. Men jag ser också en klar fördel av att ha en drivande kraft med ”ögon utanför klubben”, som leder det arbetet. Så är också fallet i den process vi nu startat.

När det gäller de visioner och mål LSK skall sträva mot, finns det en mycket bra grund att bygga på i det arbete som Svenska Fotbollsförbundet lagt ner på sitt visionsarbete och de måldokument vi har. Vi behöver inte uppfinna hjulet igen! Men det får inte bli lånade ord utan förankring. Vi i LSK skall ha våra mål omsorgsfullt planterade i den LSK-gröna myllan.

Vi har redan till stora delar en fungerande organisation med engagerade insatser från många människor. Men vi ser också brister i tydlighet och ansvarsfördelning. Vi vet också att den värld vi lever i hela tiden förändras. Se bara på utvecklingen på sociala medier! Är du inte aktiv där, finns du inte, enligt mångas uppfattning.

Min förhoppning och övertygelse är, att vi med gemensamma krafter skall nå framgångar med våra Herr- och Damlag, fortsätta att utveckla vår Ungdomsverksamhet och vara en aktiv spelare för ett bättre samhälle.

Vi ser fram emot ett spännande utvecklingsarbete som jag hoppas skall engagera många.

Erland Holmdahl

Ordf. i LSK

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail