20 frågor till…

Nästa LSK:are att ställa upp på 20 frågor är en kille från andra sidan av Göta Älv. Född 1995 i Göteborg, uppväxt i Nol där han fortfarande bor. Men vår LSK:are har också hunnit med att spela fotboll  på högsta nivå, Italiens myomspunna Serie A.

Nu har han Skarsjövallen som hemmaarena och han siktar på att tillsammans med sina nya lagkamrater göra en bra säsong. Vi träffar Joakim Olausson. LSK:s herrspelare med nummer 6.

 1.  Namn och roll i LSK.
  – Joakim Olausson. Spelare i LSK. Håller till på mittfältet i vanliga fall.
 2.  Hur hamnade du i LSK?
  – Det var Jörgen Wålemark som kontaktade mig. Och efter den kontaktakten så utvecklade det hela sig, så nu är jag här. Vi hade varit i kontakt med varandra tidigare, och nu här vi talades vid igen kom jag fram till att att detta var ett passande steg för mig att ta. Vi har haft  bra snack med varandra, och Jörgen har varit tydlig med vilken roll han vill att jag skall  spela.
 3. Tidigare idrotter och föreningar har du säkert klarat av?
  – Jag har spelat innebandy ett tag i Ale IBF, men sedan har det vara varit fotboll för mig. Klubbarna jag varit i är Nol, Kärra, ÖIS, Häcken,  Atalanta (Italien), Perugia, (Italien), Assyriska (GBG) och Utsiktens BK innan jag hamnade här.
 4. Bäste spelare du spelat tillsammans med?
  – Luca Cigarini i Atalanta. Inget snack.
 5.  Bästa spelare du mött?
  – Kaká. Han kunde spela fotboll kan jag meddela.
 6.  Du har ju spelat för klassiska Atalanta i Bergamo. Berätta lite om den tiden?
  – Bergamo är en jättefin stad i norra Italien inte så längt från Milano. Väl på plats så upplever man att staden är “lite delad” om man säger så. Den äldre delen, och den nyare. Till på detta så är det nedre del, och en övre del.  Det hel del att se på, och gott om tillfällen att bekanta sig med italiensk mat. Och även den här staden är full av fotbollsälskande människor. Men det var väl ingen skräll?
 7. Bergamo har ju varit extremt drabbade av Coronaviruset. Hur har dina funderingar gått när du sett detta på nyheterna?
  – Det har ju varit jobbigt att veta att det är tufft, riktigt tufft, och en kamp för livet för så många människor i den staden där jag har vänner. Inte roligt. 
 8.  Vi byter spår. Dina fritidsintressen är …?
  – Tiden utanför fotboll går åt till att umgås med familjen, i detta fall dottern främst så länge hon är vaken, men utanför det kan det bli en del padel också.
 9.  Har du något smultronställe (förutom alla fina ställen som finns i Ljungskile)?
  – Ja. Men det är en bit dit. Familjen har ett ställe i Nin, Kroatien.  
 10. Mest minnesvärda ställe du besökt?
  – Får nog säga att det blir Bulgaren, fast kanske inte av anledningar som någon turistbyrå skulle använda sig av.  Det var otroligt stora kontraster i hur förhållandena i landet. Stora kontraster i landet. Från ren lyx till en erbarmlig fattigdom som inte kan beskrivas med ord. Man får i alla fall perspektiv på tillvaron här efter den resan till Bulgarien.
 11. Favoritmusik?
  – Ingen speciell faktiskt, jag lyssnar på allt.
 12. Ditt favoritlag i fotboll (förutom Ljungskile)?
    Jag har inget riktigt favoritlag som är så där solklart, men om jag måste klämma fram ett svar så får det bli Real Madrid.
 13. Vilken match skulle du gärna vilja se?
  – El Classico.
 14. Ditt bästa idrottsminne?
  – Min debut i Serie A. Vi (Atalanta) mötte då Catania borta, trots att det slutade med en uddamålsförlust (1-2), men det är oförglömligt.
 15. Häftigaste match du sett?
  – Inter mot Milan på San Siro. Mäktigt.
 16. Snart dags för seriestart. Hur är din känsla inför seriestarten?
  – Vi har ju knappt hunnit spela tillsammans, men det är samma sak för alla lag. Min känsla är att det är en bra trupp, som kommer att kriga. 
 17. Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna?
  – Zlatan Ibrahimovic får jag väl svara.
 18. Världens bäste fotbollsspelare?
  Den förra var lätt. Den här är lite svårare.  Men jag svarar Lionel Messí. Kan inte se någon som verkligen varit bättre än honom.
 19. Om man bjuder dig på en brakmiddag, vad vill du helst av allt undvika att bli serverad?
  – Jag är tacksam om jag slipper både fisk och skaldjur. Det tillhör inte riktigt mina favoriter, säger Joakim.
 20. Du får en vecka ledigt med alllt betalt och klart. Var hamnar du då?
  – Sardinien nästa! Tackar givetvis den som nu var så snäll och bjöd, avslutar Joakim.
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail