”En liten krönika från oss som såg på derbymatchen mot FC Trollhättan”

Vilken härlig lördag det skulle bli! På förmiddan som före detta stridspilot i flygvapnet få göra ett nostalgiskt besök vid det historiska krigsflygfältet 16 på Brattforsheden några mil norr om Karlstad för att på eftermiddan beskåda derbyt mellan LSK och FC Trollhättan på Skarsjövallen. Nu blev det dock så att besöket på krigsflygfältet, som eldsjälar byggt upp till sitt ursprungliga utseende från krigsutbrottet i början på 40-talet och nu även begåvats med en fullt fungerande Viggensimulator från slutet av 90-talet, drog ut på tiden med sin dramaturgiska guidning, vår frågvishet och viggenspakandet, ja nästan ända till matchstart innan det var avklarat. Så det blev till att följa derbyt i bussen hem via livescore i mobilen.

Första ”ögonbrynshöjaren” i livescore blir LSK laguppställning där den avstängda anfallsduon ersatts med etablerade backar. Första händelsemarkeringen kom dock inte förrän efter åtta minuter med en LSK-hörna, det kändes ju positivt men man undrade vad man hållit på med innan dess. När man följer en match via livescore känner man sig tillbaka till tiden när man följde Sven Jerrings radioreportage från landskamper. Det blir så många spännande undringar mellan orden om vad som händer, vilka pressar på och skapas det några målchanser?
Men när bussen närmar sig Åmål rasslar det till med flera positiva LSK markeringar med avslut på mål, i målställning och hörnor. Alltid något tänker man men det är ju skott i mål man vill se, inte på mål eller hörna. Man längtar ju efter ”bollen i mål symbolen” så infernaliskt. När vi rastar till i Tössestugan på Dalboslätten för kaffe o glass dyker så den symbolen upp designad Brannefalk, knappa tio minuter in på andra halvlek och som då kändes vara en naturlig utveckling av LSK övertag i händelsemarkeringar från första. Men så innan glassen hunnit smälta ner och kaffet svalna dyker symbolen upp igen men på fel sida av markörfältet till 1-1 och väntan på nästa markering bli olidlig. Men flödet av positiva markeringar avtar och när klockan går mot för LSK ödesdigra slutminuter kommer den markering man minst av allt vill se. Målsymbol på fel sida av livescorefönstret till 1-2 och nu återstår hoppet om att ett under ska ske och att kvitteringssymbollen ska dyka upp. Men förgäves och när bussen lämnar av ett par Trollhättebor vid Trestadscenter känns förlusten dubbelt så svidande.

Man stänger mobilen, försjunker i lite missmod och konstaterar vid passagen av Ljungskile att dagens slut inte blev så förväntad härlig. Men som flygare där motvinden hela tiden varit en lyftande faktor för att snabbt nå höjd hoppas man att LSK skall få ordning och rättar till vingarna för motvind för nu är nog medvinden bortblåst!

 

Gunnar på Orust

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail