Årets första nyförvärv är här!


Då har det äntligen blivit dags att presentera de första nyförvärven till årets herrtrupp. Vi välkomnar två lokala spelare, som kommer bidra med mycket till årets trupp.

I början av december provspelade ett par intressanta lokala förmågor. Nu kan vi glädjande meddela att en som då imponerade, Gustav Källén, ansluter till LSK. 23-åringen kommer närmast från moderklubben Eds FF, där han fått agera i alla möjliga roller. Källén har använts på alla positioner, till och med som målvakt (!), men har även varit tränare för Eds FF under 2019 – när laget avancerade till Division 4. Positionsmässigt är det främst som ytterback som han kommer vara med och konkurrera. Vid sidan av fotbollen studerar 23-åringen till idrottslärare – och har nu tecknat ett 2-årskontrakt med LSK och blir ett av två nyförvärv att skriva på ikväll, inför årets säsong i Ettan.

Det andra nyförvärvet som skrivit på är mer välbekant, nämligen Anton Henriksson. Som 14-åring fick Henriksson seniordebutera i moderklubben Grebbestads IF. 41 mål senare värvades anfallaren till Örgryte IS i mitten av 2014. Moderklubben lyckades dock värva hem honom till Bohuslän efter ett par säsonger och spelade i GIF igen mellan 2017-2019. Inför säsongen 2020 syntes anfallaren i LSK:s träningskläder och var även med i försäsongspremiären mot Halmstads BK, men provspelet gav inget kontrakt den gången. Istället blev det under fjolåret spel i Ettan med FC Trollhättan, där Henriksson stod för 9 mål på 24 spelade seriematcher. Nu är det däremot klart att anfallaren kommer få dra på sig den grönvita tröjan när väl säsongen startar! Henriksson har skrivit under ett 1-årskontrakt och vid sidan av fotbollen arbetar han som fastighetsmäklare.

LSK:s Huvudtränare, Erik Lund, kommenterar nyförvärven:
– Anton är en poängspelare med fint spelsinne. Det är även en spelare med lokal förankring som vi haft ögonen på och nu föll bitarna på plats – så vi kan välkomna honom till LSK. Det är även en karaktärsspelare som vill något med sin fotboll och därför känns det bra att kan utvecklas här i LSK.
– Även Gustav är en ambitiös spelare som vill utvecklas mycket. Det är en fysisk spelare med bra ”motor” och en fin teknik som verkligen brinner för att utvecklas. Det är en spelare som jag tror kommer överraska många framöver.

Varmt välkomna till Ljungskile SK, Gustav Källén och Anton Henriksson!


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail