Aulon Bitiqi inför söndagens match mot Lund

Aulon Bitiqi ser fram emot matchen mot Lund. FOTO: A. Antonsson.

Han ligger trea i söderettans skytteliga med nio inspelade mål. Så här långt kan det vara läge att inflika. Av LSK:s tjugofem inspelade mål i serien är Aulon Bitiqi i klar ledning i den interna skytteligan. Han är intressant att se, för det händer ofta grejer kring honom ute på planen.

Men han är stor och stark, och definitivt inte rädd att trycka in den egna näbben där det händer grejer. Han har hajat att blåmärken går över fort, men poängen har man med sig hela jäkla säsongen. Vi träffar Aulon inför söndagens match mot tabelltrean Lunds BK.

Är du nöjd med LSK:s höst så här långt?
– Det har börjat gå bättre. Helt klart är det så, men det är inte läge att vara nöjda. Det är viktigt att försvara målet lite bättre och att stänga matcherna när vi leder. Men vi har fått en bra början på hösten.

Är det viktigare att stänga matcherna än att laget går för att trycka in ytterligare ett mål i matchen?
– Det är roligare att göra ytterligare mål framåt, men det är inte alltid man lyckas med det som lag, så därför är det också viktigt att vi kan ha ett så bra försvarsspel som det bara är möjligt.

Känner du att ni börjar få betalt i matcherna trots någon tappad ledning?
– Det är klart att ingen spelare är helt nöjd om man tappar en ledning till ett kryss men det är bara att komma igen. Jag tycker att allt vi jobbat på, allt Erik hållt fast vid, och som vi nött på börjar ge oss utdelning i de senaste matcherna. Ingen är nöjd efter en match där vi kunde få med oss mer än vad vi faktiskt fick, men alla är på gott humör och tänker kriga vidare.

Hur ser du på din egen höst och de inledande matcherna på höstsäsongen?
– Det känns bra. Riktigt roligt var det ju att få göra hattrick mot en så svår motståndare som Norrby. Det sticker ut.

Jag fick lite känsla av att i den matchen såg vi ett nytt radarpar. JT Kamara hittade dig perfekt med två målgivande assist ju. Det var riktigt roligt att se.
– Ja, vad säger man? Han är duktig den där JT. Mot Norrby hittade han mig riktigt fint. JT är duktig att hitta rätt med sina inlägg.

Ny match på söndag och då är det Lunds BK på andra planhalvan. Tufft värre och ett av seriens lurigaste lag känner jag. För inte tänker Lund låta Oddevold segla iväg i tabellen utan hårdast möjliga motstånd. Hur känner du inför matchen?
– Det kommer att bli tufft för oss. Dom är bra. Riktigt bra. Lund var väldigt duktiga när vi mötte dom i våras och det finns inget att säga om deras seger då (4-0). Men, inför söndagens match tycker jag ändå att vi är inte chanslösa mot dom. Vi känner att formen är på väg uppåt och vi är inte chanslösa.

Då ses vi på Skarsjövallen då. Let´s stick together.


https://lsk.ebiljett.nu


Anders ”Melker” Antonsson


Nästa hemmamatch:

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail