Blött, tungt och seger!

LSK anlände till ett regnigt Borlänge och klassiska Domnarsvallen för möte mot Brage.

Det började högst dramatiskt i ösregnet i Dalarna. Redan innan domaren blåst igång matchen konstaterades det att LSK:s planerade målvaktsdräkt inte var svart utan röd. Det slutade med att Robin Wallinder fick tejpa fast en etta på ryggen. Väl igång så var det ett visst spelövertag för Brage, men där LSK inte bjöd på några chanser. Istället var det LSK som kom upp i ett lägen, men inget som hotade hemmaförsvaret rent avslutsmässigt. Närmast var Jesper Westermark som i ett friläge valde att inte avsluta. Därmed var det mållöst när lagen gick till halvtidsvila.

Brage inleder andra halvlek bäst, men det är LSK som bryter målnollan. Johan Svahn slår en hörna med snö på som Linus Dahl knoppar in, fram till 0-1 till LSK! Därefter väntar en anstormning från hemmalaget, där LSK försvarar sig väl och den första klara chansen från Brage kommer med drygt 25 minuter kvar genom en nick strax utanför. Men LSK sticker också upp och däribland Filip Karlin sånär kan få in bollen. LSK krigar på och försvarar sig väl. Glädjande är även att Axel Pettersson gör comeback efter skada genom att bytas in i slutskedet. LSK håller undan och vinner med 0-1 – underbar seger! Den första bortasegern i år!

Redan på måndag väntar ny match när GIF Sundsvall besöker Skarsjövallen. Då siktar vi på en ny seger!