De leder skytteligan, båda två spelar i LSK!

Att Sandra Bagger leder skytteligan med råge är vi ordentligt bortskämda med vid det här laget och nu har även Jesper Westermark tagit ledningen i herrarnas skytteliga. Vi vill hylla dessa talangfulla spelare och bestämde oss för att intervjua dem båda. Först ut är intervjun med Jesper Westermark.

Anfallaren har  Sävedalens IF som moderklubb. Flyttlasset gick därefter till BK Häcken som 14-åring. Några år senare fick ”JW” en U19-tränare med samma initialer, nämligen Jörgen Wålemark. Tillsammans tog de JSM-Guld 2011 och där Westermark under säsongen fick ett stort genombrott – och avgjorde bland annat JSM-finalen genom att göra två mål. Westermark fick debutera i Allsvenskan året därpå, men fick sparsamt med speltid i BK Häckens seniorlag. Därför fortsatte karriären vidare – till Division 1 och IK Oddevold. Där blev det två säsonger och 21 mål på 49 matcher innan Superettan och Utsiktens BK väntade för den hårfagre anfallaren. ”Kiken” degraderades till Division 1 året därpå där ”JW” fortsatte att kriga på. Efter totalt tre säsonger i Utsikten väntade återigen Superettan, men denna gång i GAIS. Sejouren i ”Makrillarna” blev precis som hans bror bara ettårig och istället väntar alltså Skarsjövallen och LSK för Jesper Westermark 2019.

Du leder just nu skytteligan, hur känns det?

Det känns självklart roligt att göra det, det viktigaste för mig personligen är inte att jag ska vinna någon skytteliga utan snarare att Ljungskile vinner serien!
Hur laddar du upp inför en match? (Kost, vila, mentala förberedelser)?
Jag försöker bara att ha en så bra känsla som möjligt, ta det lugnt, gå och lägga mig i tid för att få rätt antal timmar sömn, dricka mycket vatten och käkar mat som inte smakar så mycket, pasta är standard, frukost och lunch.
Vad skulle du säga är dina största styrkor?
Hittar ofta farliga ytor eller öppnar upp ytor för andra. Löpstark och en vinnarskallen. Måste nämna huvudspelet också.
Har du något mål för hur många mål du ska göra under säsongen?
Siktar på att ligga mellan 20-25.
Hur ser ditt drömmål ut?
Alltid vart svag för cykelsprakar ”bicykleta”, så får nog säga det!
Du bjöd på en dansshow efter ditt hattrick, när kan man signa upp sig på dina sambalektioner?
Haha tror nog inte jag är rätt person att lära ut, men min sambo har lurat med mig till lite danskurser på Liseberg, dit är alla välkomna.
Tack för din medverkan Jesper!
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail