Degerfors drog det längsta strået i avslutningen

5 december och dags för sista matchen mot Degerfors. En match med mycket nerver och känslor.

En speciell match på alla sätt och vis där Degerfors ”bara” skulle säkra den allsvenska platsen, men så enkelt skulle det inte bli. Bara någon minut hade gått när Johan Svahn fick ett friläge, men gästernas målvakt gjorde en fin räddning. Även Degerfors skulle få ett friläge den första kvarten, men Robin Wallinder i LSK-målet gjorde en fin tåparad. Första målet närmade och strax därpå nickar Adam Rosén klockrent i stolpen! LSK radar upp flera chanser, men det är som förgjort denna säsong. Efter en dryg halvtimme får Degerfors in bollen i nät, men målet döms bort för offside. Innan halvtidspaus får gästerna en ny chans och även om Wallinder räddar förstaläget så sätter Degerfors ledningsmålet i andra läget, fram till 0-1. Det blir också halvtidsresultatet.

Andra halvlek hinner bara gå ett par minuter innan en drömträff från Degerfors letar sig in, fram till 0-2. Degerfors slappnar av desto mer och deras nervositet släpper, vilket bjuder in LSK mer även om namn inte lyckas skapa speciellt mycket. Med kvarten kvar får LSK nästa stora chans. Efter inspel från Niklas Olsson skickar Perparim Beqaj bollen i nederkant av ribban, men bollen vill inte in. Istället utökar gästerna till 0-3 i slutminuterna. Det vill sig inte för Ljungskile utan matchen slutar 0-3 i gästernas favör, men där LSK stod upp mycket bra genom hela matchen.

Vi tackar alla som varit en del av årets säsong och tar nya tag i Ettan nästa säsong. Vi vill även passa på att rikta ett stort grattis till Degerfors IF och önska de lycka till i Allsvenskan nästa säsong.