Delad pott på Gamla Ullevi

Jesper Westermark gav LSK ledningen i mitten av den första halvleken. Arkivfoto: Cinevision

Hårda vindar väntade på Gamla Ullevi denna onsdagskväll när LSK ställdes mot GAIS.

GAIS tog genast kommandot över bollinnehavet, men man kom sällan någonstans mot ett tight försvarande LSK. Matchen blev väldigt tillknäppt och chansfattig, men målen skulle komma. i mitten av halvleken fick LSK en hörna som Adam Rosén nådde högst på och nickade bollen vidare till Jesper Westermark. Dagens lagkapten ”JW” gjorde inget misstag utan smashade in bollen med huvudet från nära håll fram till 0-1! Tio minuter senare skulle dessvärre GAIS visa att man också kunde göra mål på hörna. Kvitteringen kom direkt på hörna och vips var det 1-1! Matchen öppnade upp sig med några halvchanser från båda lagen, men inget som resulterade i något mål innan halvtidsvilan.

Inför andra halvlek så gjorde LSK ett målvaktsbyte då Erik Dahlin hade nacksmärtor och där Robin Wallinder fick komma in och göra sin Superettandebut.
Inledningen av andra halvlek lyfter LSK spelet och blir mer spelförande vilket ställer till det för GAIS-försvaret Efterhand så jämnar GAIS ut spelet och tar över lite mer. Med tjugo minuter kvar så avancerar Teodor Wålemark och lobbar tjusigt bollen över GAIS-målvakten, men bollen styr på en motståndare och går till en resultatlös hörna. Strax därpå är GAIS nära att ta ledningen genom en nick, men bollen går strax utanför Wallinders bortre stolpe.
I den 82:e minuten tilldömds LSK straff efter att Niklas Olsson blivit neddragen i samband med en frispark. Inbytte Isaac Boye klev fram för att lägga straffen. Anfallaren lurade också bort målvakten, men bollen satte han dessvärre i ribban, så fortsatt 1-1. I den 88:e minuten är istället GAIS nära att ta ledning när man fångar upp en tillbakapass, men LSK lyckas rensa bort bollen. En böljande avslutningen, men några fler mål blev det inte denna onsdagskväll utan matchen slutar 1-1.

Ett resultat som var någorlunda rättvist sett till matchen som helhet, där det var jämnt och tufft utan några större chanser.

Redan på lördag väntar ny match när Halmstads BK välkomnas till Skarsjövallen.