”Den sista lilla krönika från oss som såg på”

Var det någon idé att i novemberrusket ta sig till Skarsjövallen och se LSK ”spela av serien” när sjätteplaceringen redan var klar och motståndarna Skövde AIK i princip säkrat kontraktet för nästa år, var frågan? Men till folkets och LSK glädje var det över 350 som i snålblåsten och duggregnet huttrade sig upp på åskådarbänkarna för att se och heja fram sina grönvita idoler en sista gång i år. Glädjen blev så mycket mer när det i programbladet framfördes tack för årets trogna publikstöd liksom tacket till alla funktionärer, aktiva med ledare, sponsorer och fans, ja alla som på olika sätt gör det möjligt att uppleva spännande fotboll i Ljungskile.

Så humöret och stämningen bland folket var vädret till trots bästa tänkbara när matchen satte igång på en höstlig grön och jämn gräsyta mellan de grönvita och de rödskrudade gästerna från Skövde. Blidde det nu också ett fartfyllt spel så skulle nog värmen inombords komma.

Men det blev ingen vidare fart på spelet utan mest spring och spark med några resultatlösa hörnor första halvtimmen. Då trädde LSK målmästare Robin fram och avslutade LSK bästa anfall i halvleken med ett mästerligt skott otagbart in i målvaktens vänstra burgavel till folkets värmande applåder och hurrarop. Från den stunden tog LSK över spelet och kom fram i flera farliga målchanser med fria lägen men pangskotten gick målet långt förbi eller mitt på målvakten och folket undrade åter varför små vrickningar och strumprullare tycktes vara bannlysta. Det blev fortsatt mest pang-bom men inga fler mål i första halvlek så 1-0 ledningen stod sig.

Spelet från första halvlek blev inte mycket bättre i andra men med skillnaden att nu var det Skaraborgarna som förde spelet med flera farligheter som dock reddes ut av försvaret och Kaksas säkra målvaktspel där hans dubbelparad vid en hörna var ett av årets svettigaste på Skarsjövallen. LSK var inte helt utan chanser och ett par fina kontringar och fria mållägen men eftersom pang-bom var dagens melodi så uteblev nätrasslet. Skaraborgarnas spelövertag ledde till slut fram till en får sägas rättvis om än diskuterad kvittering i slutet av matchen, ja faktiskt låg en LSK förlust på lur och folket började så smått troppa av. Då i sista övertidsminuten hände det – den nyinbytte snirkelgubben Hampus snirklade sig fram på vänsterkanten och gav Robin en fin passning som han efter att ha dragit ett par försvarare elegant satte i nät med sitt 20.e mål för säsongen och andra raka skytteligaseger. LSK tolfte seger var därmed bärgad och alla höstens förlustfria matcher utom en var fullbordad till välförtjänta tackovationer och hurrarop från folket som nu gick hem med positiva känslor över lagets prestationer och kämpatakter under säsongen och ser fram mot en än mer spännande LSK fotboll nästa år.