Derbykamp gav inga poäng

Henriksson var nyckeln i LSK:s offensiv. Arkivfoto: P. Stenbaek.

Dags för ett hett Trestadsderby och äntligen var det dags för första matchen på gräs. Det skulle visa sig bli en dramatisk match med mycket kamp.

Med en grästräning i benen så sprang LSK ut på den halvgröna gräsmattan på Edsborg. Hemmalaget tog kommandot och inledde med flera farligheter framåt. Oliver Bergman och LSK-försvaret redde med vissa problem ut det. Närmast för FCT var ett friläge i mitten av första halvlek som Bergman gjorde en riktigt fin parad på. LSK växte in i matchen efter en halvtimme och kunde trycka på framåt. Närmast var ett inlägg från Fredrik Martinsson som från nära håll nickades av Anton Henriksson, men dessvärre med för lite kraft. Första halvlek slutade mållöst även om Trollhättan stod för flest heta chanser.

Andra halvlek inleds svajigt där båda lagen vill koppla greppet om matchen. En kvart in får FCT dubbla chanser som är riktigt farliga. Först bränner hemmalaget öppet mål och i nästa läge är det stolpen som räddar LSK. Båda lagen gjorde därefter ett par byten för att få in ny energi i matchen. Det blir till slut ett lyckat drag för hemmalaget, skulle det visa sig. För efter en frisparksvariant så får FCT till slut hål på LSK och kan trycka in 1-0. LSK försöker därefter nå en kvittering. Mehmed ”Medi” Dresevic är nära, men hans nick från Svahns hörna går strax utanför. Henriksson är nästa man att vara nära med ett bra avslut som Forslund i hemmakassen dessvärre avvärjer. Det blir dock den hetaste kvitteringschansen för LSK, för hemmalaget håller undan och vinner med 1-0.

En tuff match där hemmalaget var något vassare i sista tredjedelen. Härnäst får LSK ladda om mot nytt motstånd från Västergötland när man tar emot Skövde på Skarsjövallen nästa lördag.