”Det blir en rejäl utmaning för oss” – Jörgen Wålemark inför matchen mot Mjällby AIF

Idag är det äntligen dags för säsongens första träningsmatch på naturgräs då vi klockan 13.00 svensk tid tar oss an nyblivna Superettalaget Mjällby AIF på Evrenseki Stadium, Antalya. Vi har haft ett par riktigt bra dagar här på lägret där förutsättningarna har varit i det närmaste perfekta så vi är redo och laddade för match, säger Jörgen Wålemark. Mjällby AIF har många likheter med vår egen klubb och vi nämns båda som Åshöjdenlag.

– Mjällby har haft ett stark lag i flera år och var ytterst nära att gå upp redan 2017 men förlorade avancemanget i slutminuterna av kvalet. De var bästa div 1 laget förra säsongen och helt rättvist tog de också klivet upp. De spelar en passningsorienterad fotboll med bra mittbackar och ytterbackar som ligger högt upp i banan, ett innermittfält som är trygga med boll och när de anfaller så går det fort så det blir en rejäl utmaning för oss, säger Jörgen.
En utmaning som Syrianska FC, också de uppflyttade till Superettan i år, fick känna på tidigare i veckan då de förlorade mot Mjällby AIF med hela 0-5.

– Det jag vill ha ut av dagens match är att vi implementerar det vi tränat på under vinter och vår. Jag vill också se att killarna krigar för varandra och att de visar med hjärta och hjärna att de vill ha en plats i startelvan när vi snart går in i seriespel. Vi går fortsatt bra på träning och stämningen i truppen är mycket bra, säger Jörgen.

Matchen spelas 3*30 minuter för att minimera avbrott vid byten, möjlighet att variera spelsätt på ett tydligare vis men även för att alla skall få chansen att visa upp sig.

– Vi ser verkligen fram emot dagens match och lite extra spännande är det att se Johan Svahn från start till vänster på mitten. Hans blick och passningsfot kommer skapa många lägen för oss framöver, avslutar Jörgen och skyndar fram till Erik Lund för en snabb avstämning innan bussen rullar iväg.

 

Här sitter Bo Wålemark och laddar upp med näring inför den spännande matchen

Bild från matchgenomgång

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail