Dramatisk avslutning när LSK tog en poäng

Albin Skoglund fick chansen från start och satte dit ledningsmålet. Arkivfoto: Cinevision

Efter segern senast mot Trelleborg var det ett LSK med självförtroende som tog sig ner till Borås för möte mot formstarka Norrby. Ett hemmalag som alltså hade två raka segrar – med sikte mot toppen.

I en jämn första halvlek så lyste chanserna med sin frånvaro. Förutom ett skott från Axel Pettersson, som gick strax över, så var det inte mycket som hände. Inga avslut på mål från något av lagen och de avslut som togs vann LSK med 7-2. Det fanns alltså mer att uthämta för den målintresserade. Det ska sägas att LSK gör en bra första halvlek med ett tryggare och lugnare spel än i tidigare matcher.

Chanser och mål skulle också komma i den andra halvleken. Tjugo minuter in i andra halvlek avancerade Albin Skoglund centralt och kunde därefter behärskat placera in bollen i bortre gaveln, fram till 0-1! Ett mål som kom lite från ingenstans, men som var förlösande – både för LSK och matchen. Matchen vaknade därefter till liv. Norrby jagade såklart en kvittering, men LSK försvarade sig väl i ett tätt och lågt försvar. Samtidigt stod Erik Dahlin längst bak och var tryggheten själv.

I 90:e minuten lyckades Norrby få in en kvittering, fram till 1-1. LSK lyckades minuten därefter trycka dit 1-2, där Linus Dahl spelar fram till Andreas Murbeck som trycker dit ledningsmålet. I tredje tilläggsminuten händer det osannolika – Norrby kvitterar igen, fram till 2-2! Det blir också slutresultatet i en otroligt dramatisk avslut på matchen.

Härnäst väntar ny match på onsdag när IK Brage gästar Skarsjövallen. Då tar vi nya tag.