Duon testar vingarna på nya håll

Aniekpeno Udoh och Edin Øy testar vingarna på nya håll framöver. ARKIVFOTO: T. Åberg.

Ljungskile SK tackar två publikfavoriter för deras insatser i LSK-tröjan nu när de fortsätter sin fotbollsresa på annat håll. 

Nu står det klart att två av Herrlagets spelare under säsongen kommer fortsätta på annat håll nästa säsong. Båda har bidragit till avancemanget till Superettan och byggde tillsammans upp en stark vänskap till varandra. Det handlar om Aniekpeno Udoh och Edin Øy som nu kommer få testa på nya klubbadresser.

Aniekpeno Udoh
Udoh har varit en publikfavorit de senaste säsongerna, som både bjudit på akrobatiska målgester – men framförallt många mål. LSK lånade in Udoh under hösten 2017, från norska Viking, då  blev det 5 mål på 10 matcher. Hösten därpå väntade återigen ett lån tillbaka till LSK, vilket slutade med 13 matcher och 10 mål. Inför säsongen 2019 blev Udoh återigen en LSK-spelare och fick alltså chans att visa upp sig under en hel säsong. Det resulterade i en delad skytteligaseger (tillsammans med Jesper Westermark) med 18 mål påg 27 matcher. Nu väntar spel i finska mästarna Kuopion Palloseura och kvalspel till Champions League. LSK är väldigt glada över den utvecklingen som Udoh haft i den grönvita tröjan vilket gör att han nu får chansen i Finlands mästerklubb och där han får chansen att visa upp sig i europacupspel. Ljungskile SK tackar Udoh för allt vad han bidragit med till klubben och önskar honom lycka till framöver!

Edin Øy
Den norska mittfältaren lånades in från norska Sogndal inför hösten 2018. Den kvicke norrmannen gjorde direkt succé med finurliga lösningar och offensivlust. Ett praktexempel på det kom när Edin gjorde sitt första mål i LSK-tröjan mot Karlskrona (tryck här för att se målet), där han ryckte loss från motståndarna och placerade in bollen i bortre krysset. Totalt blev 12 matcher under 2018. Under 2019 var Øy med från början och med under hela säsongen. Det blev 5 mål på 24 matcher, där norrmannen var en del av seriesegrande LSK. Ljungskile SK tackar Edin för alla fina insatser som han stått för under tiden i klubben och önskar honom lycka till framöver.

LSK tackar Udoh och Edin för deras insatser i den gröna tröjan och önskar de lycka till framöver!

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail