Efterlängtad seger!

Segerglädje efter ett par tyngre matcher. Arkivfoto: P. Stenbaek.

En lite höstig lördag skulle LSK sätta tänderna i Tvååker på Skarsjövallen. Två lag som ville klättra uppåt i tabellen.

Första halvleken var jämn där LSK inledde bäst men där Tvååker tog över under andra halvan. Trots en del hörnor och halvchanser var det inget av lagen som skapade något direkt hot i offensiven. En viss fördel för gästerna i bollinnehavet. Därför var det inte oväntat att halvleken slutade mållöst.

I andra halvleken tar gästerna från Halland över mer, men LSK spelar kontrollerat försvarsspel och bjuder inte på något. Istället kommer LSK upp mer mot slutet efter att Oskar Lindberg och Ken Akamatsu byts in. Dock är avsluten oftast lite väl tama, fram till det är tio minuter kvar, för då får vi äntligen se målrassel! Tornblad matar ett inlägg mot Henriksson som nickar bakåt mot Ohlsson som serverar Malaj som drar till med vänsterkanten i bortre hörnet, fram till 1-0! Ett oerhört förlösande mål för ett LSK som haft det tufft under matchen. Det gav energi till LSK som väcks till liv och håller uppe spelet. Det gör att Tvååker inte kan lyckas skapa någon kvittering vilket gör att LSK håller undan och vinner med 1-0!

Sammanfattningsvis en jämn match som kunde gått hursomhelst även om chanserna var få och många gånger tafatta från båda lagen. Samtidigt en skön och efterlängtad seger som var väldigt viktig för LSK!

Härnäst väntar bortamatch mot FC Trollhättan kommande måndag, 19/9. Väl mött.