”En liten krönika från folket som såg på”

LSK – Lindome GIF 7/4: 1-1

Sommarvärme och en klarblå himmel lockade det fotbollstörstande folket att åka upp till en inbjudande grön Skarsjövall och se sitt LSK vinna seriepremiären mot årets nykomlingar Lindome GIF. Ett LSK där halva truppen består av nya spelare skapade lite extra nyfikenhet, inte minst efter lagets imponerande försäsongsspel. Eftersom alla träningsmatcherna genomförts på bortaplan kändes även LSK som något riktigt nytt och hoppingivande i kampen om folkdrömmen superettan nästa år. Som matchaperitif gav tränare Jörgen sin syn och varning för motståndarnas frejdiga och offensiva spel men hur den egna startelvan elegant skulle möta detta innan det var dags att bänka sig i solskenet och ett bländande spel.

Nykomlingarnas frejdiga offensiv slog omgående till. För knappt hade man knökat sig på plats förrän de sebraskrudade Mölndalingarna kom fram som torpeder och tvingade Kaksa till en störtdykning mot sin vänstra stolprot och styra bollen till en resultatlös hörna gubevars! Ett uppvaknande som fick de för säsongen helgrönskrudade LSK att börja se upp bakåt och skapa egna farligheter framåt. Dock utan att få hål på gästerna som med klokt försvarsspel värjde sig från nätrassel och några resultatlösa hörnor. Gästerna torpedanfall främst på högerkanten störde då och då men inte värre än att LSK försvaret och Kaksa stod pall. Efterhand började folket varsna att LSK spelidé tycktes vara långbollning till fasta situationer med långa inkast av nye innerbacksresen Andreas Murbeck. Frågan var om den taktiken skulle ge resultat när första halvlek slutade rättvist mållös. Folket var inte värst nöjda med LSK spel men tröstade sig med att det var ju seriepremiär mot hungriga nykomlingar så det ordnar sig nog i andra.

Andra halvlek blev dock den första lik med flera LSK farligheter vid fasta situationer och gästernas torpedspel. En hörna efter en timmes spel skapade kalabalik i Lindomeförsvaret och då dyker murbräckan Jonathan upp och drämmer in 1-0 till de grönas målglädje och folkets stora jubel. Nu var ju låset öppnat så tvåan skulle nog komma inom kort. Och redan efter ett par minuter kom pangen Jacob, för dagen spelande vänsterback, och bökade fram ett målläge som var hårsmånen från att ge 2-0. Närmare än så kom inte LSK och det hela såg ut att sluta med uddamålsseger starkt stödda av en taktfast hemmapublik. Men så på övertid hände det som inte skulle få hända. En olycklig spelarkollision med frispark för gästerna skapade kaos i hemmaförsvaret och efter en halv bicykletas for bollen otagbart in i krysset. Den redan inkasserade trepoängaren byttes mot två förlorade och tanken for direkt till förra årets premiär borta mot Åtvid när samma olycka var framme i sista minuten. Men skall sägas att även om LSK hade många chanser att avgöra så var Lindomes kloka spel värt sin poäng. Lite tysta och molokna troppade folket av med förhoppningen att när LSK får lite bättre ordning på spelet så kommer segrarna, ja varför inte redan på lördag borta mot Tvååker!

Gunnar på Orust

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail