”En liten krönika från oss som såg matchen mellan LSK – Oskarshamns AIK”

Ett segerrusigt folk efter måndagens trettonde serieseger och trepoängare mot Trollhättan skulle nu åvittna den fjortonde och ny trea. Något annat fanns inte i sinnet på en bortåt tusenhövdad skara LSK-älskare. Förutspått regn med åska blev till solsken, damerna hade skåpat ut lokalkonkurrenten Vallen med 10 – 0 och restaurangen var knökafylld med ”kråssmörjare” för att stärka kropp och själ innan smålänningarna från färjeläget på ostkusten skulle få sig en omgång dom nog sent skulle glömma. ”Tränar Jörgen” var på ett strålande humör när han presenterade samma startelva som sistens men med glimten i ögat sa att det kunde bli en svår nöt att knäcka laget med tre tuffa LSK-föredettingar och som just slagit ut Helsingborg från svenska cupen och fått deras meriterade tränare att kasta in handduken.

Utgångsläget för en ny seger och revansch för vårförlusten mot smålänningarna kunde inte vara bättre när så spelet kom igång. Men vad händer direkt på avspark, jo förre LSK oberäknelige sprattelgubbe Peiman och vårens baneman skapade öppning i LSK försvar och bollen var en hårsmån från att glida i mål förbi en perplex ”Mål Erik”. Ja de vitskrudade gästerna tycktes vilja få in ett tidigt ledningsmål och satte under några minuter press på våra gröna idoler. Men därefter var det LSK som dominerade både framåt och bakåt hela matchen ut. ”Torped Udoh” var åter på riktigt målgörarhumör och satte två snabba mål efter en kvart och på hörna snitsade ”Linus på mittlinjen” in trean och helt plötsligt var halvleken över där fyran var det enda som ett begeistrat folk saknade när det blev kaffe- och bullpaus.

Andra halvlek hade precis kommit igång när Udoh fullbordade sitt hattrick och smålänningarna var torpederade inför en målfrossa av sällan skådat slag på Skarsjövallen. ”Speaker-Fidde” hade fullt sjå med att notera målgörarna de många och samtidigt bläddra fram att det nog var minst 40 år sedan något liknande hänt när den nionde målet kom till ett taktfast ackompanjemang från en hänförd åskådarskara som nog aldrig njutit så fullt ut av ett LSK-spel som denna afton. Nio rejäla strutar av bästa kvalitet som borde få LSK materialare att ta en extra titt på nätmaskorna inför nästa hemmamatch.
En utskåpning som fick LSK ”ålderman” Kitic att faderligt tröstekrama sina förra lagkamrater Peiman Eliassi och James Sinclair och där föredettingen och hårdingen Sonny Karlsson bad om ursäkt för egna och andra lagkamraters uppgivna tacklingar, för det var nog länge sedan Småland varit ”så litet”!