”En liten krönika från oss som såg på”

Skulle LSK äntligen vända trenden på riktigt och ge storfavoriten och kommunkonkurrenten Oddevold rejält på moppe var frågan?  Det ville det flertusenhövdade folket som invaderade Skarsjövallen i hänryckande sommarväder få svar på. Musikkår med dansare ackompanjerat av stadslagets färgsprakande Bohus Bataljon och LSKs färgfacklande Traktorgäng drev upp stämningen till kokpunkt när domare Adi Aganovic blåste till  avspark.

Det blev full fart framåt på direkten med nick i ribben av spelartränaren Kitic som visade vägen för ett landsbygdslag som ville bjuda stadslaget på en omgång de sent skulle glömma. Men stadslaget ville upp till kamp också och med snabba omställningarna sprang man gång på gång bokstavligen ifrån LSK-försvaret och skapade farligheter som kunnat ge både ett och två mål. Men nu var det dagen då Oddevold inte hade sin sedvanliga stolpe in och LSK kunde med kämpatakter och lite finurlighet komma igen. Och som man gjorde det efter dryga tio minuter när Snibben på sin vänsterkant slog in en hård meterhög boll mot Oddevolds målområde där Molla i bästa horisontell ”Henke Larssonstil” nickar in 1-0 förbi en chanslös målvakt Robin Gustafsson. Målet som får landsbygdsfolket att ställa sig upp skrikande och skrålande ÄNTLIGEN har vi fått hål på dom!  LSK fortsätter driva på men avslutskrampen finns där och anfallen skapar bara flertal ofarliga hörnor. Ja en hörna inte bättre än att mål-Gustafsson med ett långt välriktat utkast till sin vänsterkant överraskar LSK försvar och man kan enkelt kvittera. Efter den rekylen jämnar spelet ut sig utan uppseendeväckande målchanser från något av lagen så 1-1 står sig halvleken ut.

Andra börjar som den första med stark LSK press och efter knappa tio minuter gör så Molla sitt andra nickmål för dagen till landsbygdfolkets ovationer i högan sky. Stadslagsklacken tystnar och Bohusbataljonen börjar troppa sin fana, ja faktiskt för resten av matchen för nu är stadslaget på knäna. Det är LSK för hela slanten under andra halvlek med massor av hörnor, undrar om inte LSK leder seriens hörnstatistik, och till slut kommer också målen. Först kommer 3-1 inprickat av snurregubben Hampus och så i sista övertidsminuten får mål-Robin äntligen göra sitt andra seriemål och LSK saga för dagen är fullbordad. Landsbygdsfolket är i ordentlig hänryckning och hyllar de sina grönvita spelare i tungomål som dom svarar med vågen i flera omgångar. Trenden är vänd  och stadslaget hade fått sig en rejäl omgång till landsbygdsfolkets oförställda glädje!