”En liten krönika från oss som såg på”

Sunes korvgryta ångade välkomnande när det segervissa folket bänkade sig framför te-ven i Skarsjöstugan. För självklart skulle LSK andra raka bortaseger komma mot FK Karlskrona med utskåpningen av Oddevold i färskt och gott minne. De rödklädda Blekingarna skulle ju också få igen för 6-1 skuffelsen förra året så klart. Nåt annat var inte att tänka på även om nyblivne pappan och försvarsresen Mellqvist saknades i LSK laguppställning. Har han inte gjort sitt i den saken gick då funderingarna hos det gammalmodiga folket och med detta besked i ett nu något baissat segerrus.

Efter en trevande spelöppning från båda lagen på en såphal plan hände det som absolut inte skulle få hända i ett redan försvagat LSK-försvar. Spelartränare Erik sjönk ihop på sin högerkant och så var hans dag förstörd med något som såg ut som en muskelbristning. Filip Karlin kom in i hans ställe och de grönvite kom omgående fram i sitt första ordentliga anfall där mål-Robin plötsligt blev helt ren ensam mot hemmamålvakten. Lyft bollen Robin skrek folket – men Robins försök att skjuta mål genom hemmamålvakten Sebastian Halle slog tyvärr slint. Det trevande spelet fortsatte utan uppseendeväckande farligheter i dryga 25 minuter när nästa LSK-fadäs inträffade. Spelartränare Alex nu nedflyttad till mittback drog ner en ”långsamt ramlande” röding att domarn blåste straff. Då dyker till folkets förvåning målvakten Halle upp som exekutor, inte värre skadskjuten av Robins skott att han kunde lura Kaksa åt höger och sätta bollen till vänster i nät och 1-0. Det var nog inte så LSK tränarpar hade tänkt sig dagen och kändes inte heller rättvist. De grönvite kämpade dock vidare och i 35.e minuten kommer man fram i ett av sina för dagen bästa anfall på bred vänsterflank som Robin avslutar med en distinkt nick i mål och rättvisa 1-1 som står sig halvleken ut.

Knappt hade folket slukat i sig halvtidskorven förrän Arvin Shojaees sätter bollen stenhårt i insidan av Halles högra målstolpe och stöts ut till en resultatlös hörna. Kvarten senare har Shojaee chansen igen att sätta 1-2 men Halle räddar lite turligt vid sin vänstra stolprot. Då var LSK på gång men som vanligt låste det sig i avsluten. Resten av andra halvleken blev en inte alltför upphetsande tillställning där båda lagens spring och spark ersatte ordnat spel. Några chanser slutade som regel innan de blivit farliga eller togs enkelt om hand av två duktiga målvakter. Matchen verkar gå mot ett oavgjort resultat men så närmar sig matchslutet och folket börjar få lite förlustångest i gnyendet över spelet. Inte nu igen med ett mål i baken går tankarna! Men just det – ty de grönvite verkar också fått liknande ångest och en misslyckad brytning minuter före matchslut skapar ett av hemmalagets få anfall fritt skottfält för en inbytt röding som ställer Kaksa och 2-1 lyser ordentligt styggt i ögonen. Ny förlust och folket får lämna Skarsjöstugan med lite sorg i sinne för LSK var värda åtminstone en poäng för att inte tala om tränarparets otursdag.