”En liten krönika från oss som såg på”

Så var det då äntligen dags för höstens första ”fjärråskådning” av LSK match mot Kristianstad FC i Sunes kafé- och korvbar på Skarsjövallen. Intresset var stort och det entusiastiska korvgänget knökafyllde baren med segerförväntningar. Tre raka oavgjorda resultat skulle ju brytas med höstens första trea. Det hade ju tränare Jörgen lovat och Udoh hade också lovat starta sitt målfyrverkeri. Revansch skulle ju också tas för den nesliga 1-0 förlusten mot skåningarna i våras. Viss skepsis låg dock i luften då måndagens 1-1 match mot Husqvarna hade lämnat många frågetecken beträffande LSK höstform.

Så drog då matchen igång med en våldsam forcering av hemmalaget som sånär kunnat ge både ett och två hemmamål innan folket hunnit svälja första kaffetåren. De grönvita tycktes fortfarande vara kvar i spelarbussen för något LSK-spel kunde inte skådas på den skarpa TV-skärmen. Först efter nästan tio minuter kom LSK ”ut ur bussen” och fick sin första men resultatlösa hörna. Efter dryga kvarten var man för andra gången över på hemmalagets planhalva, ja nästan inne i deras straffområde men Robins avslut gick upp i rök. Värre var några minuter senare när Roger Thompson måste lämna plan med en lårskada. Efter dessa händelser jämnade spelet ut sig något och halvleken såg ut att gå mot 0-0 tack vare flera fina räddningar av Kaksa. Men vad händer just när folket börjar köa upp framför korvgrytan? Jo LSK försvarsstrul slutar så illa att den duktige kvinnliga domaren  Tess Olofsson utan pardonpekar med hela handen på straffpunkten. Den stenhårda straffen nere vid högra stolproten smiter precis förbi Kaksas utsträckta händer och den rättvisa hemmaledningen är tyvärr ett faktum. Pauskorven får med detta viss bitter eftersmak när det ”fotbollskunniga folket” börjar sin analys – vad har hänt med LSK efter sommaruppehållet?

Det blir lite bättre fart på LSK efter halvtidsvilan och det skapas några chanser den första kvarten om än inga hårresande målsituationer. I stället är det hemmalaget som är närmare 2-0 än LSK en kvittering. Då undrar folket varför Jörgen dröjer med spelarbyten för att få till nödvändig ändring i det mer och mer frustrerande spelet med mest spring och spark och mindre av taktiskt målinriktat lir. Folkets önskade spelarbytena kommer kvarten före slutet men de få chanser som skapas får inte de avslut man hoppas på utan LSK åttonde förlust är på god dålig väg. När man dessutom gör två raka felaktiga inkast brister det i korvgänget, vad f-n är detta? och folket börjar ta på sig slokhatten och iväg att troppa av. Men man vill dock kolla om LSK hörna i tredje övertidsminuten kan ge någon tröst. Och kan man tänka sig – LSK sjätte hörna inslagen av Shojaee når Udohs huvud som distinkt nickar in kvitteringen och brättena på slokhattarna reser sig något och folkets fördömande över LSK prestation mildras något.  Udoh hade ju börjat sitt utlovade ”måleri” och önskades laget en något lättsammare hemresa där kanske några nya spelidéer kan växa fram.

Jörgen och LSK har nu klarat av den fjärde raka oavgjorda och förlustfria matchen, men höstens två matcher har inte varit mycket att hyvas över. Folket vill se mer av de unga snabba spelarna i startelvan i kommande matcher. Låt ”de gamle” börja på bänken och vara backup tills någon yngling faller helt ur ramen!