”En liten krönika från oss som såg på”

Ny bortamatch och folket hade tänkt ta sig till Sunes kafé och korvbar på Skarsjövallen och TV-beskåda drabbningen mot Tvååkers IF. Med förhoppningen att se ett mer laddat och samspelt lag än mot Kristianstad förra helgen och kanske en trepoängare. Men denna dag hade Sune och kompani lovat bort sig för att servera på Bondens Dag på Backamo så baren var stängd. LSK som är landsbygdfolkets lag skulle självklart stödja Bondedagen tyckte också folket och försökte efter bästa förmåga skruva in drabbningen på ettan play hemmavid eller ta sig till på Övreby IP.

Det syntes direkt från avspark att nu var det ett ordentligt laddat och samlat LSK som skulle ge det rödblåa serietopplaget en ordentlig utmaning om poängen och ge igen för nesliga 1-0 förlusten hemma i våras. Man tog fast och resolut hand om spelföringen både bakåt och framåt om än utan klara målchanser. Hemmalaget hade fullt sjå att försvara sig och knappt en chans att forcera det täta och följsamma LSK försvaret. När det hände så var Kaksa som vanligt en säker sista utpost. Så hände det som folket många gånger misströstat över. LSK oförmåga att göra mål på sina otaliga hörnor. Men denna gång går Jakobs hörnspark över Tvååkers försvarsmur och landar perfekt på mittbackresens Mellqvist fot som otagbar nätstrutar nere i målvaktens högra burgavel. LSK tar välförtjänt men lite överraskande ledningen i 37.e minuten som höll sig halvleken ut. Hade inte domaren blåst av för halvtid precis när Udo tagit sig igenom hemmaförsvaret och skulle sätta bollen i mål hade det nog stått angenäma 0-2 på måltavlan.

Andra halvlek blev den första snarlik med starkt försvarsspel av LSK mot ett mer och mer frustrerat hemmalag som nog hade räknat med tre poäng mot LSK och avancemang till andra plats i serien. Udo var hela tiden på topp med styrka och kraft men domaren blåste ideligen av honom för offside. Då blir det rekyl i LSK offensiven och det som också blivit något av LSK akilleshäl i flera matcher händer. Man drar på sig en straff 20 minuter före matchslut. Den sätts otagbart i mål till 1-1 och Tvååker är ”med igen” och laget satsar nu för fullt för att sätta dit ett segermål och ta sina tre poäng. Lugnt och fint pallar dock LSK för trycket men de sedvanliga ödesmättade sista tio minuterna med baklängesmål ligger dock oroväckande och gnager. Men så händer det omvända när Robin dras ner strax utanför straffområdet. Robin tar själv frisparken och sätter den stenhårt i nät och 1-2 lyser så härligt rättvist på måltavlan hela matchen ut.

LSK hade tagit sin femte seger i årets serie som senaste var det 17 juni mot Grebbestad. Laget har nu med Jörgen som tränare spelat fem raka matcher utan förlust. Vad bättre är att äntligen verkar laget mer samspelt och starkt kämpande under devisen ”alla för en och en för alla” som lovar gott inför återstående tio seriematcher om onödiga straffar och utvisningar bannlyses.