Om Utsiktens BK

Utsiktens BK bildades 1935 och tog smeknamnet ”Kiken” med utsiktstornet på Slottsskogen som förebild och som nu finns med i lagsymbolen. Skickliga ungdomsledare har fostrat och utvecklat många unga göteborgstalanger under årens lopp men som av olika skäl efterhand hamnat i andra Göteborgsklubbar.
Säsongen 2011 vann laget division 2 Västra Götaland och stegade upp till söderettansom vanns 2014. Därmed för första gången avancemang till superettan som dock bara blev ettårig.

Utsiktens BK har genom åren varit en återkommande och bra träningsmotståndare och sparringpartner för LSK. Båda matcherna i superettan lagen emellan vanns av LSK. I södertettans möten har LSK åkte på riktiga proppar på Kikens hemmaarena Rudalens IP, 2017 med 3-0 och 2018 med 4-1 men som LSK revanscherade hemma på Skarsjövallen med 4-0. Men när serien var genomförd där både Utsikten och LSK förutspåddes ligga i serietopp blev som bekant intet.
Utsikten har haft en bra vår med sex segrar på nio matcher och toppar serien med 19 poäng att jämföra med LSKs fyra segrar och 14 poäng. Vid senaste omgången tog båda lagen full poäng med segrar över Oddevold respektive Assyriska IK.
Historiskt sett bör det kunna bli en tuff och målrik tillställning när vi nu hälsar ”Kiken” med förra årets LSK-aren Arvin Shojaeei laget och supporters välkommen till Skarsjövallen.

Gunnar på Orust

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail