Mäktig vändning tog LSK till seger!

Linus Dahl var på rätt ställe för att sätta kvitteringen till 1-1. FOTO: T. Åberg.

Hösten gjorde sig mer påmint denna söndagen, men Skarsjövallens matta höll trots det en fantastisk nivå. Formstarka Assyriska var på plats och visade på ett bra spel och starkt motstånd.

Första halvlek var jämn där båda lagen hade sina chanser. Men det var först i slutet av första halvlek som det verkligen blixtrade till. Johan Brannefalk fick skottläge två gånger om i slutskedet och det var framförallt det första läget som verkligen var farligt. Skåningen drog till med en hästespark som tog i undersidan av ribban men dessvärre inget mål den gången. Strax därpå kom bortalaget igenom och avslutade i stolpen för att sedan forcera in returen – fram till 0-1.

Inledningen av andra halvlek präglades av mycket kamp samtidigt som himlen öppnades och regnet vräkte ner. Men efter några byten fick LSK en bra period på det hala underlaget. Mitt i anstormningen så studsade bollen fram till höstens notoriske målskytt, Linus Dahl, som rakade in kvitteringen fram till 1-1. Strax därpå får Assyriska ett kanonläge på nick, men bollen går klart utanför. Även LSK skulle visa att man kunde nicka. Jakob Olsson nickade nämligen nästan in bollen, men dessvärre gick den i ribban. LSK var på G och var nära i anfallet efter, men ett mål låg i luften. Nämnde Olsson och Dahl samspelade och hittade fram till Aniekpeno Udoh som i sin tur vackert placerade in 2-1! Trots ledningen fortsatte LSK mala på och var inne i zonen. Trots försök till anstormning kom inte Assyriska någonstans i någon slutforcering. Istället kunde LSK hålla undan på ett fantastiskt sätt och ta en oerhört viktig seger.

Inte den bästa matchen av LSK, men man växte in i matchen ju mer matchen led och visade varför man leder serien. Härnäst väntar ett mycket intressant måndagen den 26/8 borta mot FC Trollhättan. Hoppas många LSK:are kommer dit och hejar på oss. Väl mött.