”En liten krönika från oss som såg på matchen mot Assyriska”

Restaurangfolket på Skarsjövallen var rejält segervissa inför mötet med Assyriska IK från Jönköping och bjöd in folket till matchuppladdning med serieledarlandgång. Medan landgången lät sig väl smakas blev det försnack av tränare Jörgen och mysprat med folkets torped Jesper Westermark, som passande nog spelbefriats efter att ha fått för många gula kort.

Jörgen var på strålande humör och segerviss men varnande för gästernas starka försvar och snabba omställningar, men självklart var hans motto-vi tar dom för vi är det bättre laget och så har vi en lurig hörnvariant på gång. Jesper beskrev humoristiskt hur han börjar dagen halvsju med en kopp kaffe innan han drar iväg till sitt ”försörjningsjobb” på förmiddagen innan det bär iväg till Skarsjövallen för träning och dagen avrundas med att övertyga sin sambo om sen hemkomst.

Rejält uppladdade bänkade sig folket för att omgående bli varse Jörgens varning över de vitskrudade gästernas spelstyrka och farligheter. Jönköpingarna tog helt sonika tag i taktpinnen och styrde och ställde värre de första minuterna. Våra gröna idoler med nyförvärvade mittbacken ”Medi” Dresevic i startelvan började då förstå att så fick det ju inte fortsätta om det skulle bli en trepoängare. De gröne började så sakteliga att ta upp kampen om bollen och spelade fram den ena farligheten efter den andre men det ville sig inte trots många chanser. Ett rungande skott i målställningen och fyra resultatlösa hörnor blev första halvlekens magra LSK-utdelning innan gästerna typiskt nog, efter stolpskott och lite virrvarr i hemmaförsvaret, krutade in 0-1 och folket blev lagom glada i uppsynen på väg till en stärkande kaffetår i paus.

Andra halvlek blev en spännande och omväxlande tillställning med många halvchanser från båda drabanterna med visst grönt övertag. Så kom då till slut kvitteringen på LSK femte hörna när Linus nu uppflyttad till mittfältet dök upp i straffområde och elegant exekverade bollen i mål till folkets oförställda glädje och till åsynen av ett ”grönt spelarberg” i hällregnet. Nu skulle det väl också ordna sig med ett ledningsmål, för torpeden Udo kunde väl inte lämna planen mållös tänkte folket? Så var också frågan om Pangen Jakob hade något krut i dojan och siktet målinställt och skulle det inbytta mittfältet fixa till någon spelförändring? Som folket blev bönhörda med först en rungande ”Pangennick” i ribban och strax därefter en elegant målstrut av vackert framspelade akrobaten Udo till rättvisa 2-1 och som hjulande mottog folkjublet ljudande över nejden och en kramlycklig grön elva. Men trots flera chanser och totalt nio hörnor, den utlovade varianten kommer månne nästa match, blev det inga fler mål. Trepoängen var dock i hamn och serieledarlandgången fick bästa tänkbara eftersmak och folket hyllande sina idoler och tog nyförvärvet Medis rejäla insats till sina hjärtan.  Troppade så folket av i hällregnet och började så smått gnola på en ny segerlåt inför kommande derby mot FC Trollhättan.