”En liten krönika från oss som såg på matchen mot Kristianstad FC”

Vilken fotbollslördag det skulle bli för oss fotbollsnördar och LSK fans. Skulle LSK ta sin tionde seger i den svåra bortamatchen mot formstarka Kristianstad och gå upp i topp inför sommaruppehållet och skulle de svenska damerna knipa VM-bronset mot England var frågorna?

Två matcher som gick av stapeln nästan samtidigt gjorde att det kokade mer än vanligt i Sunes kafé- och korvbar. Det blev ett zappande mellan LSK match via datorn och bronsmatchen i TV 4 tills nagelbitaren i Kristianstad var över och prövningen i Frankrike tog vid med full pott i båda drabbningarna. Något som gjorde lördagsmyset extra häftigt med fotbollshustrun och Kd-ledaren Ebba Busch Thor frälsningstal till svenska folket i Almedalen med introt, Vi tog bronset! Att hon inte nåtts av LSK underbara seger och guldläge i serien må så vara.

På en dyblöt Kristianstad IP med stundtals häftigt regn som gjorde spelet till synes lurigt och svårt var så drabbningen igång. Men vad hade hänt med LSK målmästare Jesper? Han syntes inte till på plan trots att han var med på bussen sas det, och hur skulle det då gå med LSK beryktade växelvisa torpedanfall? Men det var bara att gilla läget och se hur hemmapågarna i orange skrud tog hand om spelet men LSK gjorde första målet efter en kvart, snyggt exekverat av LSK gröna påg Johan Brannefalk. Hemmalaget trummade på med bra spel och våra gröna idoler hade fullt upp med att hålla sig på benen. Men inte värre än att Jespers ersättare Joel Palmqvist kunde leverera Udoh en passning till en kanon invid målvaktens vänstra stolpe, synd tyckte folket att kanon inte fick nätkänning, men vad händer? Domaren ger ”VAR-tecken” och pekar på mål efter samråd med linjeman och alla är lika förvånade. Ja även Udoh tycktes det men som glädjeskuttande med sitt nionde mål gett LSK en tvåmålsledning liksom från ovan. Tvåmålsledningen stod sig lagom rättvist halvleken ut och inte minst tack vare Kaksas flera svettiga räddningar.

Men skulle detta hålla undrades det i korvagänget? Rekylen kom omgående med ett hemmaskott förbi en chanslös Kaksa och helt plötsligt blev det spänning i blötan och oro i baren. Några minuter senare och vips efter en hörna var det kvitterat och hemmalaget gick för seger och barstämningen började gå i moll. Men i den ivern kom också blottor i hemmaspelet och LSK gjorde några byten som friskade upp anfallsspelet och efter ett långt inkast ordnade man till ett litet kaos i hemmaförsvaret. I det kaoset rakade Andreas in 3-2 kvarten kvar och nu började den verkliga nagelbitaren med suckar av hopp och förtvivlan vid borden. LSK visade då åter att man fått lite fason på sitt slutminutersspel och höll stången, ja man var bara hårsmånen från att sätta in fyran tills domaren gav Kaksa gult kort för fördröjning av inspark. Men domaren kompenserade det omgående med att blåsa av matchen och LSK tionde seger var ett faktum med serieledning och ett gränslöst jubel i korvgänget.

En mycket glad tränare Jörgen kunde från hemvändarbussen berätta att Jesper precis innan matchstart prövade ett hårt skott med sin något oövade vänsterfot som resulterade i en muskeldragning i ljumsken med stopp för spel.  ”Men den något tursamma segern läker alla sår när vi nu får tio dagars semester”, bubblade det fram från en segerviss tränare inför höstens dueller som startar med en första seriefinal mot Skövde.

Gunnar på Orust

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail