”En liten krönika från oss som såg på matchen mot Oskarshamn”

Bortamatch som blivit något av LSK vinnarhål i årets serieupptakt och Sunes kafé- och korvbar med storbild på drabbningen mot Oskarshamn kunde inte motstås utan vi knödde oss in medan vårregnet strilade så fint på rutorna och våra nysatta potäter. En viktig match mot en av seriens segeraspiranter och ett LSK som förhoppningsvis varsnat att man måste ha fullt fokus på spelet till sista matchsekunden.

De vitklädda smålänningarna med före detta LSK-spelarna, luringen Peiman Eliassi och hårdföre Sonny Karlsson tog initiativet direkt på avspark. Man dominerade bollinnehavet större delen av första halvlek utan att skapa några riktigt farliga målchanser förutom fem uddlösa hörnor samt en lurig frispark av Peiman som Kaksa elegant manövrerade till hörna. LSK fick mest springa och jaga boll där Udohs frånvaro gjorde att Jesper blev något av ensamma vargen på topp och som på alla sätt försökte ”bita Oskarhamnsförsvaret i bena” men som blåsvillige domaren dock avstod att gulkorta.  Ingen vidare spel gnyddes det vid korvgrytan och vi får nog vara glada om det kan bli en poäng tycktes det.

Men LSK kom ut som ett nytt lag och dominerade praktiskt taget hela andra halvlek. Det som tyvärr blivit en plåga blev anfallsavsluten uddlösa och bollen ville inte in i mål. Hemmalaget fick knappt låna bollen de första tjugo minuterna. Då small det till under några minuter när man på en hörna tjongade bollen först i Kaksas vänstra målstolpe med en retur som lik en häxpipa fräste förbi hans högra. Därefter liksom från intet ramlar bollen ner på Peiman som slingrar sig förbi LSK försvar och lirkar bolluslingen lurigt förbi Kaksa och lite surt och orättvist lyser det 1-0 på måltavlan. Strax därefter kom en ny slingring men då var Kaksa på sin vakt och 2-0 gick rättvist om intet. Men våra gröna kämpar drev på för en kvittering och som vi alla trodde satt där när Edin framför nästan öppet mål sätter bollen på fel sida om målstolpen till besvikna suckar runt kaffeborden. Nu börjar hemmalaget att på olika sätt säkra sin ledning med maskningar och bollbök i bästa ishockeystil att domaren till slut ger Jesper det gula kortet sedan han ”bitit målvakten” för hårt i bakhasan. Lite nedstämda över LSK första förlust drar vi hemåt i det välsignade regnet med förhoppningen att LSK visade kämpainsats och spelövertag i andra halvlek, värt minst en poäng, skall ge lagets andra trepoängare inom kort.