”En liten krönika från oss som såg på matchen mot Tvååker”

Åka ner till Halländska Tvååker eller upp till Skarsjövallen och Sunes korvbar för att beskåda LSKs andra seriematch var frågan? Många gjorde klokt i att på plats stötta laget i det vackra men kyliga vårvädret på en inbjudande grön Övreviplan. För oss andra frestade Sunes inbjudan till kaffetår och varmkorv med mysig samvaro framför storbildsskärmen.

Två till synes något spända elvor anslog drabbningen sökande efter ordnat spel när kaffet plötsligt kom i luftstrupen då det rödblåa hemmalaget stormade fram på högerflanken och var en stortå från att ge hemmaledning. En upptakt som troddes ge LSK tändvätska till motanfall och målchanser. Men det ville sig inte riktigt för långbollandet blev bara resultatlösa hörnor och LSK första skott på mål dröjde länge. Efter femte resultatlösa LSK hörnan kom så ett vackert anfall på högerkanten som Udo resolut avslutade med skott i mål till hörbar ovation från LSK-fansen på plats och dunk i kaffebordet hemmavid. Hoppas nu att LSK får ett snabbt andra mål gick funderingarna. Men det blev inga fler mål i första och vid korvgrytan gnyddes det lite över spelet som dock blivit något bättre i slutet av halvleken. Men tvåan borde komma tidigt i andra för att den förväntade första trepoängaren skulle kännas säker tycktes det.

Och som vi blev bönhörda, för knappt var korven på plats förrän Edin efter ett tilltrasslat läge i Tvååkers försvarsområde kunde dunka in 0-2 på passning av Udo. Nu var det LSK som förde spelet och hemmalaget var i brygga. När knappa halvtimmen återstod blev pressen mot hemmamålet så stark att man ”bjöd på en passning” som Udo elegant satte i mål via ena stolproten. Inte nog med den bjudningen för strax före matchslut kunde Udos anfallskollega Jesper komplettera med en sån där härlig lyra från halva plan som retligt ställde en överspelad hemmamålvakt och 0-4 lyste njutbart på måldisplayen och första trepoängaren var inkasserad. Men riktigt glad blev man inte för liksom i första matchen kom så på övertid ett onödigt baklängesmål och måldisplayen liksom folkets segerglädje tappade något av sin bornyr. Men tre poäng är tre poäng och målfabrikationen verkar vara på gång liksom starten på en förlustfri svit!

Gunnar på Orust

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail