”En liten krönika från oss som såg på matchen mot Landskrona BOIS”

I strilande regn och fortfarande smågnolande på segertrallen från förra söndagens ”årets match” mot Skövde knöade folket sig in på Sunes kafé- och korvbar. Även om Landskrona är svåra att möta på sin hemmaplan så var känslan att det nog skulle ordna sig även denna gång. Fast lite nedstämda blev korvgänget när det stod klart att LSK gigant både bakåt och framåt, ja åt alla håll på alla sätt, Andreas Murbeck inte kunde medverka på grund av en revbensskada.  Men i övrigt var ju LSK intakt liksom att torpedduon Jesper och Udoh såg rejält vassa ut. Men att besegra Boisarna lika lätt som i vårmötets 3-0 var nog inte att tänka på när matchen drog igång på bildskärmen över ett soldränkt Landskrona IP.

Matchinledningen blev inte värst spännande utan bestod mest av bollande hit o dit över planhalvorna. Möjligen var de Zebrarandiga skåningarna lite mer målinriktade och ute efter revansch och hade också ett par fina chanser kryddat med ett rungande stolpskott i mitten av första. LSK hade dessförinnan vaskat fram fyra, tyvärr resultatlösa hörnor som fick folket att både hoppas och smågnälla lite över dess tröstlösa ineffektivitet.  Men ett LSK ledningsmål var intecknat när Udoh ensam med målvakten blev nerdragen och missade det öppna målet. Straff trodde vi när domare Kanerva pekade mot straffpunkten, men tji fick vi för han pekade istället på platsen för hemmafrispark. Historien upprepades strax därefter när Jesper lurade av målvakten en höjdboll och retligt smekte bollen i mål. Men Kanerva var omutlig och pekade ånyo på hemmafrispark. Så kom det lite typiska att hemmalaget i sin tredje hörna kunde prickskjuta in ledningsmålet från målområdeslinjen till hörbara suckar i korvgänget. Men så på väg till pauskorvgrytan tycktes kvitteringen komma, men tre fria gröningar framför en ensam hemmamålvakt lyckades inte komma överens om vem som skulle rulla bollen i mål så halvleken slutade lagom orättvist med hemmaledning.

Hela andra halvlek blev heller inte så spännande och dramatisk med ömsesidigt få heta målchanser och ju mer tiden gick så tycktes LSK långa förlustfria svit vara på väg att brytas. Men så efter några spelarbyten och bättre fart på de grönas framstötar kom en sjätte hörna. Johan Svahns inslag möttes med en perfekt nick i mål av för dagen backspelande Linus och korvgänget klappade i händer och stampade i golvet till åsynen av en grön spelarkummel och ett något snedrandigt hemmalag. En kvittering som satte ordentlig fart på spel och farligheter från båda lagen där en hemmaledning i sista själva minuterna hängde i luften. LSK ville inte vara sämre och skapade ett par vassa farligheter och var en mirakelräddning på Jespers nick från tre nya poäng i sista spelsekunden, så matchen slutade får väl sägas salomoniskt rättvis 1-1. LSK hade presterat sin elfte förlustfria seriematch och glimtvis visat fortsatt formstyrka inför kommande hemmamatch mot Assyriska IK från Jönköping.

 

Gunnar på Orust

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail