”En liten krönika från oss som såg på matchen mot Landskrona BOIS”

Två lag med olika anledningar att vända matchtrend lockade folket att rycka hän till Skarsjövallen på pingstaftonen den underbara. Landskrona för att visa att senaste förlusterna var borttränade och ett LSK som skulle bjuda ett luttrat folk på en ny efterlängtad hemmaseger. Så var det ju också minnena från lagens superettanmöten. LSK ljuva seger 2007 i Landskrona som bar till allsvenskan och ett tidigt vårmöte på Skarsjövallen ett par år senare när Skåningarna bittert vägrade spela för att det låg lite grus i gräset efter en hård vinter med konstgjord snösmältning. Vad skulle nu hända idag månne?

Knappt hade ”speakerFille” presenterat lagen och att Kitics med sin 360.e match nu slagit tränarJörgens rekord som LSK meste spelare klingat ut i högtaleriet, förrän en hemmaledning var på gång av torpederna Udo och Jesper. Men i ett fint högeranfall minuten senare kom dock ledningen med Jespers distinkta nickstänkare i mål. Det här blir en härlig dag susades det i folkledet och Jespers utlovade segerdans om han fixade till hattrick fick folket att falla i pingstlikt tungomål. Men sen verkade det roliga dock vara över för nu blev det grinigare värre på plan och den alerta kvinnliga domaren hade fullt sjå att hålla bråkmakarna isär. Ja det gick så långt att hon utan pardon efter slagsmål i Landskronas målområde skickade ut deras lagkapten med rött kort. LSK sekretariat tyckte nog också det var slutspelat för dagen och satte matchuret på övertid? Men så var inte fallet utan Skånelaget tog hand om spelkommandot resten av halvleken som slutade lite turligt 1-0.

För att dämpa folkets orostankar om matchfortsättningen bjöds det på lekfull pojkfotboll under pausen där plantskolan visade upp god gröda innan ett decimerat gästande lag kom ut till spel. Rejält revanschsugna stod Skåningarna för det bästa spelet medan LSK skapade ofullbordade lägen och massor av resultatlösa hörnor. Matchutvecklingen blev sådan att folkets orostankar om hur det gick förra året när Landskrona i slutminuterna vände nederlaget till uddamålsseger blev en riktig nagelbitare. Men lyckan stod LSK bi när Landskronas duktige målvakt handräddade utanför straffområdet och straffades med rött kort och en utespelare fick överta målvaktssysslan, då byteskvoten redan var intecknad. LSK bytte i slutminuterna in några för folket lite okända lirare, för det var dom, Mira Garza och äntligen spelfärdige Joel Palmquist och LSK började åter komma i spelharmoni. Då kom den så infernaliskt efterlängtade tvåan när Jesper åter framspelad av Johan Svan pangade in bollen utom räckhåll för den duktige reservmålisen. Ett tredje Jespermål skulle det väl ändå inte bli? Men när den snabbe Joel bröts ner i straffområdet pekade domerskan obönhörligt på straffpunkten. Jesper stegade fram och pangade in sitt hattrick till 3-0 med utlovad hula hula dans som fick folket i hänryckning med fotastamp och händer himmelskt uppsträckta, för LSK var nog äntligen på G i årets serie.

 

Gunnar på Orust

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail