En liten krönika från oss som såg Värnamomatchen

Gunnar på Orust skriver att ”Torped Udoh” bollade vidare till ”Skåne Johan Brannefalk” och 2-0.

Hur skulle LSK:s väg mot Superettan fortsatt te sig, spordes det lite varstans bland folket inför hemmamötet mot IFK Värnamo. Förra omgångens snedsprång mot Lindome hade ju gjort en grop i ”vägrakan” och skulle nu de formstarka smålänningarna skapa en ”vägbula” farhågades det? Till folkets förvåning och glädje hade bilvägen upp till Skarsjövallen gjorts gropfri och nyasfalterats. Måste det dock varnas för de vassa kanterna så de inte leder till onödiga dikeskörningar eller punkteringar och blir till dåliga omen för resan uppåt.

Väl där uppe på klinten väntade för den hungrige en välkomnande utsökt söndagsmåltid som förhöjde stämningen och skingrade orostankarna om matchutgången. Under gourmerandet kom ”tränar Jörgen”  rutinmässigt in, förklarade snedsprånget, framtida åtgärder, dagsformeringen i startelvan samt varnade lite försiktigt för motståndarna. Men att det skulle bli tre nya poäng, för grabbarna hade ju fått sig en ordentlig påminnelse om sin sårbarhet, gick inte att ta miste på.

Direkt på avspark blev folket varse Jörgens varning om de blåvita Apladalingarnas skickliga mittfältsspel och snabba kontringar längs kanterna in bakom LSK försvarslinje, som ställde till det för våra gröna idolers egna spel. Ja det blev knappt något eget ordnat spel alls under första halvlek, men fastmer ett frustrerat jagande efter bollen och de ”blåvita snitsarna” som ackompanjerades av sin pådrivande tränarikon Jonas Thern. Det här blir en svår match om det överhuvudtaget blir några poäng stönades det i folkledet som började räkna och spörja kring rådande poängställning, samtidigt som anslagstavlan visade att serietvåan Landskrona ångade på väldeliga mot sina skånekollegor Torns IF. Trots att de gröne haft ett par tre farliga målkänningar så önskade man att första halvlek snart var över för man behövde en stärkande kaffetår. Men så drämmer i sista halvleksminuten, en som likt många andra under långliga matchminuter trampat luft, ”Långe Johan Skåning” in en frispark otagbar rakt upp i motståndarnas kryss till 1-0 och sitt andra LSK-mål. Folket kan dra en lyckosuck, hälla lite extra grädde och socker i kaffet och se fram mot att de gröna idolerna likaså energiat upp sig rejält till andra halvlek.

Efter att Smålänningarna startat upp andra med ett par halvfarliga frisparkar tog LSK helt över matchen. Ja dom kom ut som ett nytt och spelande lag och satte tidigt dit tvåan efter fint vänsteranfall. Tvåan initierades av ”Linus på mittlinjen” med passning till ”Torped Udoh” som bollade vidare till ”Skåne Johan Brannefalk” som otagbart krutade bollen i mål, till oförställd glädje bland de gröne och ovationer från folket. Nu var LSK åter uppe på ”vägen” tänktes det och när ”Torped Jesper” på passning av inbytte ”Pangen Jakob, satte trean och sitt tjugonde seriemål rådde rena ”Halleluja stämning” på och runt plan. Ja det var så man kunde varsebli en liten applåd från Jonas Thern över LSK:s effektiva målspruteri. Enda lilla skuffelsen inför nästa avsnitt på ”vägrakan” var väl att ”LSK:s matchbäste” Andreas Murbeck och ”seriens målbäste Torped Jesper” drog på sig varningar med avstängning inför nästa svåra bortamatch mot Åtvidaberg. Men med seriens ”bästa bänk” reder sig nog det hela upp sig tänkte folket, glatt bilandes hem på den nylagda vägen som nu kändes rakare än till förne.


Gunnar på Orust

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail