”En lysande framtid har hittat hem”

Erik Lund är tillbaka i moderklubben!

Nu är han tillbaka! Ljungskiletalangen som tidigt spåddes en lysande framtid har hittat hem. Erik Lund är återigen hemma på Skarsjövallen som en Ljungskilespelare.

På skolgården på Ljungskileskolan gjorde han vad han ville med bollen och tidigt såg man att Erik var något utöver det vanliga. Det liknade mer slalom än fotboll när han forcerade fram på grusplanen med bollen tätt intill fötterna. I LSK såg man tidigt att Erik var för tok för bra för att spela med och mot spelare i sin egen ålder. För att få rätt utmaning fick Erik allt som oftast spela med äldre ungdomslag. Även när han spelade med och mot spelare som var ett, två och ibland tre år äldre var den novemberfödde mittfältsteknikern framstående och tillhörde jämnt och ständigt planens giganter. Från sin mittfältsroll var han en speldirigent och styrde spelet med järnhand genom precisa passningar och smarta lösningar. Framförallt tvekade aldrig Lund till att på egen hand dribbla sig igenom motståndarförsvaret.

Erik Lund gick genom ungdomslagen upp till Juniorlaget och fick också till slut chansen i A-laget. I sista matchen, hemma mot Ytterby IS, 2003 debuterade en 14-årig Erik. Medan resterande spelare åkte bil, till träningar och matcher, så cyklade Erik de två kilometrarna upp till Bredfjället. Året därpå fick Erik chansen desto mer, då han deltog i 14 seriematcher och lyckades även göra två mål under säsongen. Därefter var Erik med i de två kvalmatcherna mot Väsby, då LSK kvalade sig upp till Superettan. Säsongen 2005 skulle bli speciellt för den blonde 16-åringen. LSK:s dåvarande tränare, David Wilson, hade gett Erik möjligheten att provspela i engelska Aston Villa vid ett par tillfällen. Birminghamklubben imponerades av Ljungskilespelaren och rekryterade LSK-talangen som ungdomsproffs. Samma sommar flyttade Erik till en tuff och oviss, men framförallt spännande, framtid. Lund fortsatte att utvecklas som ungdomsproffs och fick så småningom chansen i reservlaget. I Aston Villa utvecklades den tidigare mittfältaren till en hårdför och en mer fysisk ytterback. 2008 fortsatte karriären vidare i IFK Göteborg, där han fick en bra start. I Blåvitt fick landslagsledningen upp ögonen för ytterbacken. Det belönades med 11 U21-landskamper och 2 A-landskamper, vilket ingen annan LSK-fostrad spelare lyckats med. Knäskador satte därefter stopp för Lunds framfart. Efter utlåning till Örebro så var han åter tillbaka på västkusten, där det blev spel i Varberg. I Varberg blev han utsedd till lagkapten, men skadeproblematiken fortsatte därefter och har satt stopp för honom från att ta sig ut på planerna i Halland.

Sedan en tid tillbaka är Erik Lund tillbaka på Skarsjövallen, där han smugit igång fotbollen genom träning i moderklubben. Lund har klokt nog byggt upp sig efter skadan och inte hastat sig fram en comeback i någon match. Nu står det också klart att han är tillbaka i den grönvita tröjan, även om vi får vänta ett tag till innan vi åter får se LSK-produkten ikläda sig Ljungskiletröjan igen.

Hjärtligt välkomna tillbaka, Erik!

 

En lite throwback i bildform:

  

 

L-O Kommenterar:

”Ljungskile SK har säkrat upp tre nyförvärv, som med all säkerhet kommer att jobba hundra-procentigt under året för att göra laget till ett av topplagen i division 1 södra 2018. Det rör sig om lokala spelare, med tidig förankring i LSK. Två stycken är relativt unga och en är lite äldre. Vi hälsar Sixten Cederholm, Gustav Hallberg och Erik Lund välkomna till klubben! Sixten har tillbringat de senaste åren i IFK Uddevalla, och har tyvärr varit skadedrabbad under längre tider. Nu har han fått en rejäl vinterträning, har sett bra ut som forward/yttermittfältare! Gustav har tillhört A-truppen i flera år, trots sin ungdom. En pådrivare på mittfältet som tillför truppen mycket! Erik Lund började sin karriär som A-lagsspelare i LSK. En då mycket ung kille, vars fotbollsresa fortsatte i Aston Villa, IFK Göteborg, Örebro SK och Varberg BoIS. Han har 2 A-landskamper under bältet och 11 U-21 landskamper. Har spelat flest matcher som ytterback.”

Sixten är född 1996, ”Gurra” 1997 och Erik 1988.

Varmt välkomna till  A-truppen Ljungskile SK!

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail