En pinne trots allt

Allt gick emot LSK men till slut blev det en poäng. Arkivfoto: P. Stenbaek.

LSK åkte på turné med destination skånska Österlen. En fin tur, men det började inte som det var tänkt.

Matchen fick nämligen skjutas ut p.g.a. trafikkaos som gjorde att LSK inte kom fram i rätt tid till matchplanen. När väl matchen kom igång tog de grönvita kommandot direkt och var klart bäst i den första halvleken. En hel del chanser skapades också, men inget som kunde ge utdelning. Även Österlen blixtrade till emellanåt och det var just på ett sådant läge som hemmalaget kom igenom i slutet av första halvleken. Efter en kontring och inspel från vänster satte Österlen dit 1-0, vilket även blev halvtidsresultatet.

Matchbilden fortsätter präglas av LSK-dominans i andra halvlek. Murana Conteh får även till ett kanonavslut, men stolpen räddar Österlen. Med en halvtimma kvar visar domaren ut LSK:s Mehmed Dresevic och LSK får klara sig med en man mindre. Motgångarna duggar tätt för de grönvita och strax därpå tilldöms Österlen straff efter en handssituation. Lyckligtvis sätter straffskytten bollen högt över och det är fortsatt 1-0. LSK försöker gå framåt men har det tufft med underläge och en man mindre. Istället är det Österlen som stickar upp, men som tur är räddar Oliver Bergman kvar LSK i matchen. LSK försöker nå en kvittering och en nick från Henriksson går sånär in, men hemmakeeper plockar bollen intill stolproten. Men så i de absoluta slutsekunderna så får LSK hörna och tar upp hela laget. Högst på hörnan når Anton Henriksson in bollen via ribban och precis nedanför linjen, fram till 1-1! En oerhört lättnad att kvitteringsmålet äntligen kom som gav en viktig bortapoäng.

Härnäst väntar hemmamatch mot Utsiktens BK på fredag på Skarsjövallen. Se till att skaffa säsongskortet som gäller till alla hemmamatcher för både herr- och damlaget: KÖP HÄR