En presentation av Ilir Berisha

Erik Lund hälsar Ilir Berisha välkommen till LSK

Han är långt från orutinerad eller ovan vid svensk fotboll. Men däremot är han ny i LSK. Reslige försvarsspelaren Ilir Berisha med landskamper för Kosovo på sitt CV, är en av de två nya spelare som presenterades under det innevarande transferfönstret. Men; hur kommer det sig att Ilir hamnade i LSK? I den frågan pekar alla spår åt ett och samma håll; Vigan Berbatovic. LSK:s assisterande tränare Vigan Berbatovic är nyckeln till att Ilir kommer att ha Skarsjövallen som hemmaplan åtminstone fram till slutet av 2023. Vi får ett kort möte med Ilir Berisha efter lördagens jobbiga träningspass.

Välkommen till LSK, Ilir, och grattis till kontraktet. Hur känns det att vara här?

– Tack så mycket. Jo det känns bra att vara här, och att ha skrivit ett långtidskontrakt med LSK. Det känns att klubben har något bra på gång. Det skall bli spännande och jag ser fram mot att komma igång och spela fotboll här de närmaste åren.

Hur blev det LSK?

– Det var Vigan Berbatovic som ringde upp mig och kollade läget, hur jag tänkte och kände över framtiden, och så berättade Vigan om LSK och de planer man har, och den satsning man vill göra framöver. Jag tyckte det lät intressant. Ljungskile är också en klubb jag känner till, eftersom man legat högt upp i seriesystemet sedan 90-talet. Det hela gick faktiskt ganska fort från första kontakten till att vi hade ett avtal på plats och att jag kunde börja träna med laget i samband med uppstarten i onsdags.

När spelade du match senast?

– Jag spelade senast i maj månad. Då avslutades ligan i Kosovo. Sedan dess har jag tränat på egen hand, och sedan uppstarten i onsdags tränar jag med LSK. Det är skönt att träna med ett lag igen.

Du är tillbaka i Sverige igen. Nu med ny klubbadress. Var är hemma för dig?

– Som fotbollsspelare får man vara inställd på att flytta runt. Men om du frågar mig om var hemma är just idag så får jag säga Västerås, där familjen är.

Kan du berätta lite om dig sjäv, och vad kommer du att bidra med?

– Jag får väl säga att jag är en spelade mittback, ganska trygg med bollen och stark i närkamper och dueller. Jag har också spelat på positionen som defensiv innermittfältare. Jag vill vara en ledare där ute på planen, och förhoppningsvis kan jag också tillföra något på fasta situationer. Det är nog först och främst de bitarna jag kan bidra med. Jag var ju med när Västerås SK gjorde sin resa uppåt, och det vore trevligt om vi kunde göra något liknande här i LSK.

Om jag fortsätter i ämnet och frågar om du också är en bra mentor till yngre spelare?

– Jag hoppas att kunna behandla unga spelare som jag blev behandlad när jag kom till Sverige. Jag blev väldigt bra bemött av de äldre spelarna, och alla tog väl hand om mig. Om jag kan hjälpa unga spelare, lyhörda och med ambitioner, som lyssnar och lär på de som varit med tidigare då är jag nöjd med det.

Har du någon koll på Ettan Södra?

– Nej, det kan jag inte säga. Jag har koll och erfarenhet på Ettan Norra av naturliga orsaker, men jag skulle nog tro att serierna är ungefär jämnstarka.

Är allt okay med dig? Inga skadeproblem som stör?

– Allt okay med mig. Jag är frisk och hel, och tycker att det är kul att träna här på Skarsjövallen.

Mycket är nytt när man byter klubb, men här i Ljungskile har vi faktiskt något du har upplevt tidigare. Du blir lagkamrat med Erik Lund igen.

– Så är det.Vi spelade tillsammans i Örebro SK, och Vigan berättade när han kontaktade mig att Erik var ansvarig tränare i Ljungskile. Det är kul att träffa Erik igen, vi spelade ihop i Örebro SK. Nu ser jag fram mot alla utmaningar och allt roligt under hösten med mina nya lagkamrater, avslutar Ilir.

…och vi andra ser fram mot att se Ilir i LSK, och sist men inte minst förtjänar det att nämnas än en gång. Bra jobbat Vigan!

Anders ”Melker” Antonsson

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail