En tuff kväll i Sundsvall

En ljuv sommarkväll i Sundsvall väntade denna fredag när LSK ställdes mot ”Giffarna”.

Strax under 30 grader visade termometern och lagen behövde inte någon extra värmning när väl matchen satte igång. LSK satte tuff press och stressade Sundsvall rejält i inledningen. Just på det sättet vann Albin Skoglund bollen i straffområdet, men avslutet räddades. Även LSK-målvakten fick göra en stilfull räddning strax därpå. Dock skulle nästa heta chans ge utdelning. Sundsvall sprintade förbi på vänsterkanten och avslutade intill första stolpen – och 1-0 var ett faktum. Efter en dryg halvtimma skulle nästa mål komma. Johannes vall slog ett tjusigt inlägg och Jesper Westermark nickade in kvitteringen – 1-1! Glädjen skulle dock vara kortvarig för minutrarna senare återtog Sundsvall ledningen, fram till 2-1. Ett resultat som även står sig fram till halvtidspaus.

Andra halvlek hann knappt börja innan hemmalaget kunde utöka till 3-1, efter ett inspel från kanten och ett välplacerat avslut. Strax därpå kommer även 4-1 efter en långboll och ett friläge. Resultatet är helt klart för stort sett till matchbilden där det är betydligt jämnare. Det hjälps inte mot ett tungt och effektivt Sundsvall. I 71:e minuten kommer ytterligare ett mål och det är 5-1. I slutskedet av matchen hittar Westermark fram till Mirad Garza som placerar in reduceringen fram till 5-2. Ett resultat som står sig matchen ut.

Resultatet till trots så är det en relativt jämn match men det som avgör är att Sundsvall är bra i djupled och väldigt effektiva i sitt anfallsspel.

Redan nu på onsdag väntar ny match hemma mot AFC Eskilstuna. Då tar vi nya tag mot tre poäng!