Endast en poäng mot Oskarshamn

LSK:s lagkapten Anton Henriksson gjorde LSK:s enda mål i dagens match. FOTO: P. Stenbaek.

Höstens färger omringade Skarsjövallen denna soliga lördagen. LSK gästades av Oskarshamn – ett lag i storform. Skulle LSK kunna plocka en fin trea denna eftermiddagen?

Första halvleken inleddes med ett visst LSK-övertag. Gästerna jämnade ut spelet efterhand, men chanserna lös med sin frånvaro. Visserligen bröt sig comebackande Fredrik Martinsson sig igenom på högerkanten, men hans avslut kunde Oskarshamns målvakt göra en fin räddning på. I mitten av halvleken så kom äntligen ett LSK-mål. Arlind Kalaja slog in bollen från hans högerkant och från nära håll kunde Anton Henriksson trycka in bollen med skallen, fram till 1-o! I en annars halvljummen första halvlek var det också det enda målet som presterades innan lagen gick till halvtidsvila.

Andra halvleken inleddes likt den första halvleken men underlaget ställde till det plus mycket felpass. Spelet blev därefter. På så vis kunde även Oskarshamn komma in på allvar i matchen och genom ett slumpskott var det utjämnat till 1-1. För att väcka laget till liv så gjorde LSK ett par byten. Det gav effekt och LSK kunde återigen ta kommandot i matchen. Det var framförallt vid hörnor där chanserna var mest giftiga och där bollen sånär studsade rätt för LSK vid flera tillfällen. Trots en del chanser så lyckades inte de grönvita få in bollen utan matchen slutar 1-1.

Sammanfattningsvis, ingen höjdarmatch för något av lagen. Tempot, intensiteten och spelkvalitén var många gånger direkt svag. LSK ryckte upp sig i andra halvan av andra halvlek, men det räckte inte för att plocka en seger denna lördag.

Härnäst väntar bortamatch nästa lördag, 22/10, när vi gästar BK Olympic. Väl mött.