Erik Lund – ny LSK-tränare!

Ordförande Kristina Geers tillsammans med Herrlagets nya Huvudtränare. Arkivfoto: A. Jorfors.

Ljungskile SK har idag nöjet att presentera en ny Huvudtränare för Herrlaget, i form av ingen mindre än Erik Lund.

Erik Lund, det är namnet på Huvudtränaren för Ljungskile SK. Ett välbekant namn som spelare i Herrlaget sedan 2018, men nu får han huvudansvaret som tränare. 32-åringen har de senaste säsongerna fått nyttig erfarenhet för att anta denna utmaning då han varit assisterande tränare samtidigt som han genomfört en tränarutbildning under de senaste säsongerna. LSK:s långsiktiga mål sedan mitten av 2018 var även att Lund så småningom skulle axla och vara mogen uppdraget att leda LSK som Huvudtränare, något som han nu är. LSK och Lund är överens om ett avtal över de kommande två säsongerna.

– Det känns jättebra att få förtroendet från min moderklubb att leda laget. Det är både en stor utmaning och en stor möjlighet för mig att visa vad jag går för som tränare. Det kommer bli en intensiv period inledningsvis, men när väl alla bitar är på plats så tror jag att det kommer bli riktigt bra, säger nytillträdde LSK-tränaren Erik Lund.

– För oss har det varit viktigare att det blir rätt än att skynda på något. Erik har hela tiden funnits med i bilden och när vi har träffats har han visat upp sina tankar, vilket matchar väldigt bra med vad föreningen vill framöver – där vi bygger långsiktigt och där det finns en lokal prägel på spelartruppen, säger styrelseledamoten Henrik Ekman.

Fotbollen tog snabbt fart i Erik Lunds liv och genom LSK:s ungdomsverksamhet utvecklades han snabbt. Så snabbt att han fick chansen i Herrlaget redan som 14-åring, 2003. Året därpå var han med och tog upp LSK i Superettan, men sejouren i landets näst högsta serie skulle inte bli lång denna gång. Istället blev Erik ungdomsproffs i engelska Aston Villa. Efter ett par år i England värvades han till IFK Göteborg, vilket fick fart på karriären. Det gick så bra att han fick chansen i U21-landslaget vid 11 landskamper och dessutom fick han även chansen i 2 A-landskamper. Karriären stördes en del av skador därefter och via Örebro och Varberg kom till slut Erik Lund hem till LSK igen. Efter tre säsonger i LSK har han och familjen valt att även flytta hem till Ljungskile – och kommer därmed ännu närmare Skarsjövallen.

Nu väntar ett intensivt arbete tillsammans med Fotbollsutskottet med att forma truppen inför säsongen, där fokus kommer vara att utveckla spelare, som gärna har en lokal prägling, i en bra fotbollsmiljö hos oss i LSK.

Välkommen som Huvudtränare, Erik!


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail