Erlands hörna: En dag på ”jobbet”

Torsdagen den 27:e augusti skiljer sig inte så mycket från andra dagar men när jag kommer hem från Skarsjövallen vid halvtiotiden på kvällen fylls jag ändå av en känsla med glädje och tacksamhet för att jag är med i ett ideellt sammanhang som skänker så mycket livsglädje och gemenskap – arbetet i LSK.

Vid halvsjutiden på morgonen pockar min nyvunna kärlek, Cockerpoon Fanny, på uppmärksamhet. För den oinvigde är det bäst att påpeka att det är en hund. Dags för morgonpromenad. Det är den första lite krispiga, klara höstmorgonen. Fjorden ligger spegelblank. Så vackert det är i Bohuslän!

Öppnar datorn och kan återigen konstatera att Povel Fridefors,, som alltid har något nytt och fräscht att presentera på vår hemsida. Ikväll match för Damlaget. Öppnar nyfiket min mailbox och där ligger Stefan Edmans och Peter Mulds filmhyllning till LSK – första avsnittet av tre delar som snart skall publiceras. Jättespännande. Samtal med Stefan och Tommy Olofsson om några detaljer i texten.

Jag skriver några förslag på texter som skickas till Marknadsansvarige Gunnar Carlsson för granskning. Innan jag har ett inplanerat möte med Jörgen Wålemark på Skarsjövallen skördar jag lite grönsaker i trädgården. Lunchen är fixad!

Som alltid bra samtal med Jörgen. Hejar på killarna i laget som äter Wenches vällagade lunch under eftertänksam tystnad. Det har uppenbarligen varit allvarliga snack. Förklarligt med tanke på läget i tabellen.

Efter ett tandläkarbesök på byn springer jag på Fredrik Zander som stödjer LSK med sina mycket begåvade idéer, texter och layouter. Vi utbytte många spännande tankar, där vi enades om att Ljungskile är en härlig miljö att leva i med mycket kompetens och engagemang. Något att ta vara på och utveckla ytterligare!

Hem till trädgården för lite muskelarbete med mobiltelefonen inom räckhåll. Ständigt dyker det upp frågor som kräver ett snabbt svar. Det mesta av det dagliga administrationsarbetet löser för visso Jessica Barck galant med stöd av Povel men det kan vara bra att vara tillgänglig i dessa tuffa tider med svåra ekonomiska utmaningar.

Vid halvsextiden samåkning till Skarsjövallen med vårt digitala orakel Jan Ekström, för dagen producent av filmning av matchen mot Vallen. Under Jans förberedelsearbete ihop med Sune Gunnarson, för dagen matchkommentator, får jag tid att vandra runt på vår fina arena. På alla våra fem planer är det fullt av aktiviteter. På konstgräset leker de yngsta fotboll, på de mindre gräsplanerna lirar olika åldersgrupper, på B-plan kör Johan Hallberg hårt med sina grabbar och på A-plan värmer vårt damlag upp. Jag överdriver inte om jag säger att det var över 100 aktiva som denna underbara sensommarkväll har Skarsjövallen som sin samlingsplats. Lägger du till alla ledare och föräldrar så förstår du vilken fantastiska viktig roll fotbollen spelar i Ljungskile. En förståelse som borde finnas hos ansvariga politiker inne i Uddevalla.

Under kvällen träffar jag på och samtalar med många som har en sak gemensamt. Glädjen att tillhöra LSK:s fotbollsgemenskap.

Som när en förälder kommer fram och tackar för att planerna är så välskötta. Ett tack som i första hand skall riktas till vår arenaskötare Lars Söderlund. När jag ser ”Drutten” bemanna teknikbåset. Möter alltid lika positiva Robert ”Robban” Bergqvist, som just skänkt mig en tjusig tröja med texten ”Vi är Ljungskile”. När jag får önska tjejerna lycka till efter uppvärmningen på innerplan. Får träffa många välkända och positiva ansikten som dyker upp på läktaren denna vackra sensommarkväll.

– Ja, då känner jag att allt arbete jag lägger ner, och den oro som jag i sanningens namn känner för LSK i dessa tider är värt sitt pris.

Det finns så många goda krafter och mycket välvilja som borgar för att vi i många år framöver skall känna denna härliga känsla av gemenskap och samlas på vårt kära Skarsjövallen.

Att sedan tjejerna som vanligt bjöd på god underhållning med en välförtjänt seger få ses som en extra bonus.

Det var en trevlig dag på ”jobbet”!

Erland Holmdahl, Ordförande i LSK
0708-38 59 90
erland@holmdahl.se

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail