Ett effektivt Brage blev för starka


Två lag med fyra poäng på lika många matcher ställdes mot varandra i en sval julikväll på Skarsjövallen.

Både LSK och Brage satte full fart framåt från början, med aggressivitet och intensitet. Redan efter minuten spelad fick LSK hörna. Hörnläggaren Johan Brannefalk fick kanske inte bästa träffen. Eller ja, det var kanske just det han fick? För ingen lyckades nå fram till bollen och bollen går istället direkt in i MÅL, fram till 1-0! Om det var en variant eller inte svarade Bosse Wålemark distinkt med orden; ”kan ha varit”.
Dessvärre skulle en reducering komma tio minuter senare. Efter ett hårt skott från Brage tar bortalaget tillvara på returen och det är 1-1. Med kvarten spelad är LSK återigen nära att ta ledningen när Jesper Westermark tar tillvara på en lös pass vilket leder fram till ett friläge. Dessvärre är chippen från ”JW” något lös och avslutet rensas bort på mållinjen.

Brage tar över något och sätter press på LSK-försvaret och Erik Dahlin i målet. Dahlin håller tätt fram till 33:e minuten när Brage är effektiva och sätter dit 1-2. LSK reser sig sedan sista kvarten innan halvtidspaus, men dessvärre ingen utdelning innan paus. Halvtid, 1-2.

LSK öppnar andra halvlek starkt och hotar ständigt offensivt, medan Brage satsar mer på kontringsspel. LSK skapar också en del, men inte tillräckligt giftigt för att det ska ge utdelning. Med tjugo minuter kvar kontrar Brage och inne i straffområdet faller en Bragespelare lätt och domaren dömer straff. Dahlin räddar dock straffen, men på returen sätter Brage 1-3. Strax därpå är Brage återigen igenom, men Dahlin räddar ett närskott snyggt med hälen.
LSK gör ett par byten för att forcera framåt, men lyckas inte riktigt få till de rejäla chanserna mot ett skickligt Brage. Men det vill sig inte för LSK denna onsdagskväll utan matchen slutar 1-3.

Härnäst väntar söndagsmatch mot Västerås på bortaplan. Då tar vi nya tag!

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail