Minutrar ifrån femte raka LSK-segern

Alexander Mellqvist gav LSK ledningen, på nick, tidigt i dagens bortamatch mot Eskilsminne. Arkivbild: Tobias Åberg.
LSK var ytterst nära att sno åt sig ytterligare en tre-poängare, men dessvärre fick man istället med sig en poäng.

LSK hade tagit sig till Harlyckans IP i Helsingborg för att möta topplaget Eskilsminne IF. Hemmalaget började också bäst och bara efter ett par minuters spel var vi nära att anteckna ett ledningsmål från det gulblåa laget. En Eskilsminnespelare lyckades gick igenom och fick en dubbelchans, men Kaksa i LSK-målet visade varför han hållt nollan i de senaste två matcherna. I den sjätte matchminuten fick LSK hörna. Jakob Olsson slog hörnan mot den bortre stolpen där Alexander Mellqvist mycket snyggt kunde nicka in ledningsmålet – fram till 0-1! Matchen är i övrigt jämn och mycket kamp mellan lagen, men när det gäller chanser så är LSK vassast. I mitten av första halvlek är Strömberg ytterst nära att nicka in 0-2, men hemmalagets målvakts gör en riktigt fin räddning. LSK mattas mot slutet av halvleken och sjunker tillbaka något, men utan att Eskilsminne lyckas skapa några direkta farliga chanser.

I början av andra halvlek tilldöms Eskilsminne straff. En straff som Eskilsminnespelaren placerar intill Kaksas vänsterstolpe, men LSK-målvakten går rätt och avvärjer straffen på ett mycket snyggt sätt! Hemmalaget för matchen än mer i andra halvlek och försöker nå en kvittering, men LSK-försvaret och Kaksa gör det väldigt svårt för hemmalaget. Istället ges tillfälle för en del LSK-kontringar, men inga som ger någon utdelning. Med kvarten kvar når ett inlägg från Karlin Strömbergs panna, men nicken strax utanför. Strömberg skulle få ytterligare ett bra läge. Denna gång är det Udoh som spelar fram Strömberg, men nicken från anfallaren räddas av Eskilsminnemålvakten. I anfallet efter, i den 88:e minuten, lyckas hemmalaget komma igenom och sätta kvitteringen till 1-1. Ett resultat som därefter står sig och därmed blir slutresultatet.

Surt att tappa ledningen i slutminuterna, men samtidigt förde Eskilsminne andra halvlek och ett kvitteringsmål låg länge i luften. Det blir att bita ihop och ta nya tag – härnäst nästa lördag när det väntar bortaderby mot Oddevold. Hoppas många LSK:are är på plats då och hejar fram oss till tre poäng. Väl mött.